Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Είναι... θύμα και της αρέσει!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή σχετικά με την υπόθεση των ενημεροτήτων και ουσιαστικά υποστηρίζει πως η δικαιοσύνη παραδέχθηκε πως η ΠΑΕ... εξαπατήθηκε από τον πρώην λογιστή της. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Μετά από κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών κ. Ελένη Ράϊκου και την διεξήγαγε ο εισαγγελέας κ. Γιάννης Δραγάτσης απεδείχθη ότι στην υπόθεση της πλαστογραφίας του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας που βρέθηκε στον φάκελο της η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι το θύμα και όχι ο δράστης.

Η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών απεφάνθη ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες υποθέσεις των πλαστών φορολογικών ενημεροτήτων που θα διερευνηθούν στο μέλλον από την ελληνική δικαιοσύνη και που δράστες είναι διάφορες ΠΑΕ που χρωστούν στο ΙΚΑ και στην εφορία και γι αυτό κατασκεύασαν πλαστές φορολογικές ενημερότητες αλλά είναι μια υπόθεση που οι δράστες κατασκεύασαν το πιστοποιητικό της φορολογικής ενημερότητας της ΠΑΕ Παναχαϊκή για να καρπωθούν τα χρήματα που προορίζονταν για την προκαταβολή των δόσεων των χρεών των διοικήσεων Μακρή.

Μέσα από αυτήν την έρευνα που διεξήγαγε με απόλυτη μυστικότητα η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών και όπου εξετάστηκαν στοιχεία από τράπεζες και όπου χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία τα οποία ερεύνησε η Α ΔΥΟ Πατρών, απεδείχθη χωρίς καμία αμφισβήτηση πως η ΠΑΕ Παναχαϊκή ουδέποτε από τον Ιανουάριο του 2009 έως 30-5-2011 κάθε μήνα αναλυτικά δεν όφειλε στην Α ΔΥΟ Πατρών ούτε ένα ευρώ.

Απεδείχθη επίσης από οποιοδήποτε φόρο (ΦΠΑ- Φόρων μισθωτών – ΕΤΕΧ) ότι τα χρήματα τα οποία αφορούσαν την προκαταβολή τριών δόσεων για τους φόρους που δεν κατέβαλε ο Μακρής για να έχει φορολογική ενημερότητα τον Ιανουάριο του 2011 είχαν αποσταλεί για να πληρωθούν μέσο της Alpha Bank αλλά υπεξαιρέθηκαν και γι αυτό οι δράστες κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν το πλαστό πιστοποιητικό.

Η κατασκευή του πλαστού πιστοποιητικού έγινε όχι γιατί Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν είχε πληρώσει αλλά για να συγκαλυφθεί η υπεξαίρεση.

Το πιστοποιητικό ποινικής διώξεως που επιβεβαιώνει όλα τα ανωτέρω απεστάλη από την εισαγγελία Αθηνών στον πρόεδρο της ΕΠΟ αλλά και στον νομικό σύμβουλο κ. Κουρίδη ο οποίος θα προεδρεύσει της επιτροπής που θα κρίνει την υπόθεση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σε καμία επιτροπή να αποδώσει δόλο στην ΠΑΕ Παναχαϊκή αφού η δικαιοσύνη με την έρευνα της ανέδειξε την αλήθεια και δεν είναι μια δικαιολογία μιας οποιασδήποτε ΠΑΕ.

Μετά τα ως άνω ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή ακυρώνει την συνέντευξη Τύπου την οποία επρόκειτο να δώσει αύριο στις 6 μ.μ. και αναμένει από την ΕΠΟ και την τυπική της δικαίωση".



golden3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου