Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΡΟΔΟΣ: Πήγε Πρωτοδικείο!

Κατατέθηκε αίτηση στο Πρωτοδικείο για την ανάδειξη νέας διοίκησης στη Ρόδο, ώστε να μπει τέλος στο αδιέξοδο.

Για την εξέλιξη αυτή μάλιστα μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό του νησιού ο νομικός της ΠΑΕ Μανόλης Νομικός.

«Η αίτηση δεν έχει κατά βάση μόνο τη θα γίνει με την ένσταση αλλά με τη βιωσιμότητα της ομάδας. Όπως είναι γνωστό το προηγούμενο Δ.Σ έχει παραιτηθεί εδώ και πολλούς  μήνες. 

Δε συγκαλείται γενική συνέλευση ούτως ώστε να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο». Με αυτή την πρώτη δήλωση ο Βλάχος γνωστοποιεί την πραγματική κατάσταση αλλά και το γεγονός πως περιθώρια δεν υπήρχαν. Για το λόγο αυτό έπρεπε να διαλέξει η ομάδα ανάμεσα σε δύο δρόμους.

«Να μην συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα η ομάδα και να καταλήξει στο ερασιτεχνικό και ο δεύτερος αυτός για τον οποίο  κάναμε την αίτηση σήμερα».

Στη συνέχεια ο Βλάχος αιτιολόγησε το σκεπτικό της ενέργειας.

«Ο  Βασικός σκοπός  την εκδίκασης της αίτησης αυτής,  είναι να διοριστεί μία νέα διοίκηση η οποία σε διάστημα έξι μηνών ( από δύο έως έξι πρέπει να το αποφασίσει το δικαστήριο)  να συγκαλέσει γενική συνέλευση και να εκλεγεί νέο Δ.Σ . Αύριο όμως  εκδικάζουμε.

Εφόσον η διαδικασία είναι χρονοβόρα ενδεχόμενος να συζητηθεί τον  Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2011. Όπως καταλαβαίνεται υπάρχουν επείγουσες υποθέσεις της ομάδας οι οποίες πρέπει να λυθούν, όπως η κατάθεση φακέλων για το επόμενο πρωτάθλημα, η  διευθέτηση οφειλών και όλα τα υπόλοιπα θέματα.

Ζητάμε από το δικαστήριο να ορίσει μία διοικούσα επιτροπή η οποία θα μπορεί να εκπροσωπεί την εταιρία εφόσον οι μεγαλομέτοχοι της εταιρίας και εφόσον το  Δ,Σ δεν ενδιαφέρονται, όπως είναι γνωστό.

Για να μπορέσει να έχει νομική εκπροσώπηση η ομάδα από εδώ και πέρα και στην εκδίκαση της ένστασης και στα υπόλοιπα θέματα θα πρέπει να υπάρχει μία προσωρινή διαταγή από το πρωτοδικείο.

Οι  παραιτήσεις είναι τέσσερις του Δ.Σ  εδώ και αρκετούς μήνες και ο νόμος περί ανωνύμων εταιριών αναφέρει ότι οι παραιτήσεις δεν έχουν συστατικό τύπο. Δηλαδή μπορεί να γίνου και προφορικά.

Κατά συνέπεια αυτή τη στιγμή με τρία μέλη στο Δ.Σ που έχουν απομείνει δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί νομικά ούτε πραγματικά η εταιρία και θα πρέπει να οριστεί μία διοικούσα επιτροπή από το πρωτοδικείο»

Πηγή: xxsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου