Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Κούγιας: Φοβάμαι το βρώμικο παρασκήνιο


Την πεποίθησή του, πως αν η υπόθεση της ΠΑΕ Παναχαϊκή, κινηθεί στο νομικό πλαίσιο, δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία, εξέφρασε οΑλέξης Κούγιας σε συνέντευξη που έδωσε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Αγυιάς.


Και αυτό, επειδή όπως υποστηρίζει είναι παθούσα, κάτι που αναφέρει με επίσημο έγγραφο που απέστειλε το πρωί ο κ. Κανελλόπουλος στην ΕΠΟ, διαχωρίζοντας τη θέση της από τις υπόλοιπες ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις πλαστές και φορολογικές ενημερότητες. Kαι που επίσης προκύπτει από το άρθρο 26, που λέει πως ανεξάρτητα αν ο "δράστης" ήταν λογιστής της ΠΑΕ και τυπικά μέλος στο Δ.Σ. ως διευθύνων σύμβουλος, αν έχει βλάψει την ίδια την ομάδα, τότε είναι αυτός που αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη και όχι η Πατρινή ομάδα.


Αυτό που πάντως ανησυχεί ιδιαίτερα τον κ. Κούγια είναι το παρασκήνιο… «Δεν είχε γίνει καμία προκαταρκτική εξέταση, όταν απεστάλη το «κατηγορητήριο» στις ομάδες», τόνισε, «στολίζοντας» για πολλοστή φορά τον Αχιλλέα Μπέο και τις σκοτεινές δραστηριότητές του. Παράλληλα, σε ότι έχει να κάνει με την καταγγελία της Ρόδου, την Πέμπτη η Παναχαϊκή έχει κληθεί να λογοδοτήσει, ενώ ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως δεν μπορεί να σε κατηγορεί μια ομάδα που στο ξενοδοχείο που φιλοξενούσε τους παίκτες της έτρωγαν… κατσαρίδες ενώ σημείωσε πως ούτε η Ρόδος, είναι νόμιμη ώστε να μπορεί να εναντιωθεί στην ΠΑΕ.


Στους δημοσιογράφους, δόθηκε το έγγραφο από την Α’ ΔΟΥ Πατρών, που δείχνει την συνέπεια στις πληρωμές, καθώς επίσης την αίτηση προς τον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, με τα στοιχεία που η Παναχαϊκή δείχνει ότι είναι παθούσα καθώς επίσης και την απάντηση του κ. Κανελλόπουλου.


Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας: «Από τις 25 Μαΐου και μέχρι σήμερα θέλω να σας πω ότι δίνω μια μάχη αντιμετωπίζω ένα εμφανές πρόσωπο και άλλους που είναι στο σκοτάδι. Αυτό που αφορά το εμφανές πρόσωπο, το πρόβλημα που εμφανίστηκε με τη φορολογική ενημερότητα δεν το φοβάμαι καθόλου. Θα σας δώσω και τα χαρτιά για να μην γίνονται παρερμηνείες. Η ιστορία είναι η εξής: 25 Μαΐου ειδοποιήθηκα από την Α' ΔΟΥ Πατρών υπάρχει πρόβλημα με ρύθμιση της φορολογικής ενημερότητας. Πληρώνουμε κάθε μήνα ΦΠΑ, όμως εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που εμφανίστηκαν χρέη των προηγούμενων διοικήσεων, έχει κάνει και ρυθμίσεις που πληρώνει όλες αυτές τις εκκρεμότητες.


Η ΠΑΕ από τον Δεκέμβριο του 2008 δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στην εφορία. Είναι πληρωμένες και οι ρυθμίσεις. Μπορεί να έχω πάρει την ευθύνη να πληρώνω τα χρέη της διοίκησης Μακρή, αλλά αν σταματήσω θα τους πάρουν τα σπίτια, θα τα πάρουν όλα. Ούτε μου έχουν τηλεφωνήσει, αλλά εγώ πληρώνω. Εγώ έστειλα τα χρήματα, αλλά ο αρμόδιος υπάλληλος δεν τα πλήρωσε. Στις 8/6 κάναμε μήνυση, ασκήσαμε ποινική δίωξη, για υπεξαίρεση 30.000 ευρώ. Κάποιος πλαστογράφησε και έκανε ψεύτικο χαρτί και ζημιώθηκε η ΠΑΕ. Στις 14/6 ασκήθηκε ποινική δίωξη. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι παθούσα. Υπάρχει και καθοριστικό έγγραφο από Άρειο Πάγο. ΗΠαναχαϊκή είναι η μόνη ΠΑΕ που η υπόθεσή της έχει τακτοποιηθεί, όλες οι άλλες είναι υπό διερεύνηση. Για μας το θέμα είναι ξεκαθαρισμένο.


Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Παναχαϊκή είναι παθούσα. Κάναμε αίτηση στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι κάποιες ΠΑΕ έχουν διαπράξει κάποια αδικήματα και επειδή εμείς έχουμε ποινική δίωξη ότι δεν έχουμε διαπράξει κάτι, αλλά το έχει κάνει ένα φυσικό πρόσωπο. Συντάξαμε έγγραφο που εστάλη στην ΕΠΟ ότι γίνεται σαφές ότι παθούσα δεν είναι η ΕΠΟ, αλλά είναι η ΠΑΕ Παναχαϊκή. Σήμερα ο κ. Κανελλόπουλος έστειλε το έγγραφο στην ΕΠΟ. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή προκύπτει ότι κατόπιν μηνύσεως έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά τρίτου προσώπου. Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν είμαστε δράστες.


Έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί αύριο το μεσημέρι καλούμαστε από επιτροπή ιδιότητας μεταγραφών για να κριθούμε αν η έκδοση των δελτίων του Ιανουαρίου έγινε από την ΠΑΕ Παναχαϊκή με δόλιο τρόπο.Σύμφωνα με το έγγραφο που έχουμε, έχει αποκλειστεί ότι έχουμε δόλο. Άσχετα αν ο κ. Χριστακόπουλος, συγνώμη για το όνομα, μου ξέφυγε, ήταν υπάλληλος της ΠΑΕ.


Έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο ότι η ενέργεια του λογιστή μας στρέφεται κατά της Παναχαϊκής. Για αυτό το λόγο σας είπα ότι ως προς το νομικό μέρος δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Επί 2,5 χρόνια πληρώνουμε τους πάντες. Ως πρόεδρος της Παναχαϊκής έχω πληρώσει περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ. Η επιτροπή αύριο έχει να κρίνει αν η Παναχαϊκή έχει δόλο, αν η πράξη του φυσικού προσώπου ευνοήθηκε και την άλλη εκδοχή ότι αν το φυσικό πρόσωπο έβλαψε την ΠΑΕ. Για μας σε οποιοδήποτε δικαστήριο και να πηγαίναμε είναι τελειωμένη.


Τι με φοβίζει; Έχετε δει το υποκείμενο που έχει καθίσει πάνω στο ποδόσφαιρο και στήνει τα παιχνίδια. Φτάνει η ώρα που θα καθίσει στο σκαμνί για τα στημένα παιχνίδια. Μέσα σε κασέτες εκβίαζε διαιτητές. Βγαίνει και βγάζει ανακοινώσεις. Το βράδυ πηδούσε από τα παράθυρα, όταν πήγε η αστυνομία να τους πιάσει. Νομίζει ότι θα γλιτώσει. Καμία ποινική δίωξη δεν έχει ασκηθεί εις βάρος μου. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτό το υποκείμενο, που τυγχάνει μεγάλης εύνοιας. Δεν μου βγάζει κανείς από το μυαλό μου, ότι ο Μπέος μέχρι πριν από 1-2 μήνες, είχε πρόσβαση στη δικογραφία. Είναι καθήκον του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα.


Φοβάμαι ένα έντονο παρασκήνιο, γιατί ο Μπέος είναι προϊόν κορυφαίων διοικητικών στελεχών. Σήμερα είδα να συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Από παλαιότερα έγγραφα προκύπτει ότι χωρίς να γίνει εξέταση έστειλε η ΕΠΟ της κλήσεις για αύριο. Στο έγγραφο προκύπτει ότι δεν έγινε καμία προανάκριση. Αυτά είναι συγκλονιστικά πράγματα. Δίνω τη μάχη μόνος μου. Βλέπω πως αγωνίζονται για τον ΟΦΗ, τον Ηρακλή, που μιλάνε σε όσους μιλάνε ελληνικά. Δεν μου έχει γίνει ούτε ένα τηλέφωνο. Δεν γνωρίζω τι έχουν στο μυαλό τους. Είναι άδικο για μια ομάδα που δεν χρωστάει πουθενά.

Θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε όλους. Νομικά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Φοβάμαι μόνο το βρώμικο παρασκήνιο. Στην Παναχαϊκή έχω δώσει τα πάντα. Όποιος μας βλάψει, θα τρέχει μέχρι να πατήσει μαύρο χιόνι. Αύριο δεν υπάρχει τιμωρία. Θα κριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ αν τα δελτία των Χριστουγέννων εκδόθηκαν με δόλο ή χωρίς δόλο. Αν πουν ότι εκδόθηκαν με δόλο, τότε η ΠΑΕ θα πάει στις αρμόδιες επιτροπές για δυσφήμηση ή όχι του αθλήματος. Η υπόθεσή μας δεν έχει καμία σχέση με τη Ρόδο. Η ΠΑΕ έχει κάνει έγγραφο προς την ΕΠΟ για κακουργηματικές πράξεις πολλών ΠΑΕ. Υπάρχει έντονο παρασκήνιο με τον κ. Οικονομίδη».


Πηγή: sportfmpatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου