Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΑΟ Λουτρακίου: Η Άρσεναλ στο Λουτράκι!


Η Άρσεναλ στο Λουτράκι!Τo Onsports βρέθηκε στην παρουσίαση των Arsenal Soccer Schools στο Λουτράκι και σας μεταφέρει τα γεγονότα.
Ένα βήμα παραπάνω κάνει ο ΠΑΟ Λουτρακίου καθώς την Τετάρτη (15/6) εγκαινίασε την συνεργασία του με την Άρσεναλ και τα Arsenal Soccer Schools.
Στην εκδήλωση βρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου, Θωμάς Καναβός, ο σκάουτ της Άρσεναλ στην Ελλάδα, Λάκης Παπαϊωάννου ο πρόεδρος του Sport Camp Σπύρος Καραβούλης και αρκετοί τοπικοί φορείς.
Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας του Λουτρακίου, Θωμάς Καναβός: «Είναι μία πολύ σημαντική συνεργασία στα 40 χρόνια του συλλόγου. Από τότε που ανέλαβε η συγκεκριμένη διοίκηση το πρώτο μέλημά μας ήταν τα τμήματα υποδομής, έτσι ώστε  να προωθούνται αρκετοί ποδοσφαιριστές στη πρώτη ομάδα. Ενδεικτικό είναι ότι φέτος, έξι από τους ποδοσφαιριστές μας προέρχονται από τις ακαδημίες».
Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο σκάουτ της Άρσεναλ, Λάκης Παπαϊωάννου: «Δεν είναι ο σκοπός της Άρσεναλ να παίξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές στη πρώτη ομάδα, ωστόσο υπάρχει αυτή η προοπτική για κάποιους από αυτούς. Βασικός μας στόχος είναι η εκπαίδευση των παιδιών σε όλες τις ηλικίες. Στο Λουτράκι υπάρχει η Elite Squad η οποία αποτελείται από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών. Φέτος από σύνολο 98 παιδιών θα επιλεχτούν οι 6-7 που θα βρεθούν στην Elite και θα έχουν την προοπτική να φτάσουν στις ακαδημίες στην Αγγλία. Όλα τα γκρουπ των ακαδημιών ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα και συγκεκριμένη διατροφή», είπε ο Παπαϊωάννου.
Τέλος ο υπεύθυνος των ακαδημιών της Άρσεναλ στην Ελλάδα, Άνταμ Ντέι πρόσθεσε: «Υπάρχουν 25 σχολές στην Ελλάδα και ο ΠΑΟ Λουτρακίου εντάσσεται σε αυτές με την διαφορά ότι η Elite Squad θα φιλοξενείται εδώ. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε καλούς παίκτες και καλούς ανθρώπους και θέλουν να διδάξουμε τις αξίες του αθλήματος». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους γονείς των παιδιών που βρισκόντουσαν στην εκδήλωση: «Σε δέκα χρόνια είναι πολύ πιθανό τα παιδιά του γκρουπ 5-8 ετών να βρίσκονται στην Elite. Σε αυτό πρέπει να συμμετέχουν και οι γονείς των παιδιών καθώς πρέπει να παρακολουθούν τα σεμινάρια που γίνονται», είπε ο Ντέι.

onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου