Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Γ' ΕΘνική: «Παγώνει» τις χορηγίες ο ΟΠΑΠ

«Παγώνει» τις χορηγίες ο ΟΠΑΠ
Η ΟΠΑΠ ΑΕ αποφάσισε να «παγώσει» τις χορηγίες σε Superleague και Football League μέχρι τον Οκτώβριο.
Παράλληλα, περικοπές θα γίνουν και σε Κύπελλο, όχι όμως στις Εθνικές ομάδες και στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Μάλιστα, αν θα κληθούν τον Οκτώβριο θα εξαρτηθεί από την πορεία που θα έχει πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στους προσεχείς μήνες, κάτι  που σημαίνει ότι δεν βελτιωθούν τα πράγματα, θα κοπούν «μαχαίρι» οι χρηματοδοτήσεις.

Την ίδια ώρα καταγγέλλονται οι συμβάσεις με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, που συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση, ενώ καταγγέλλεται και η σύμβαση με την ΕΠΟ, μόνο όσον αφορά το Κύπελλο Ελλάδας και όχι την Εθνική ομάδα.
Όσον αφορά τις διαφημίσεις της εταιρείας που υπάρχουν στις φανέλες των ομάδων, δεν πρόκειται αυτές να αποσυρθούν, καθώς στις συμφωνίες για τις διαφημίσεις υπάρχουν άλλες ρήτρες και οι συνεργασίες με τις εκάστοτε ΠΑΕ διέπονται από διμερείς συμφωνίες.
Μάλιστα, θα υπογράψουν όλες οι ομάδες αναθεωρημένες συμβάσεις με τις οποίες θα περιλαμβάνονται ρήτρες βίας, διαφάνειας και φαρμακοδιέγερσης.
Το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε:
  1. Να καταγγείλει την σύμβαση με την ομάδα της Καβάλας – ήταν τριετούς διάρκειας, με έναρξη κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα να μην αποδώσει οποιαδήποτε εκκρεμούσα οφειλή από την ημέρα της καταδίκης της για υπόθεση των προσυνεννοημένων αγώνων.
  2. Να μην καταβληθούν οι εκκρεμούσες οφειλές προς την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου (η σύμβαση ήταν μονοετής και έληξε στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου) για τον ίδιο λόγο.
  3. Να καταγγείλει την σύμβαση χορηγίας προς την ΕΠΟ αποκλειστικά ως προς το σκέλος της διοργάνωσης του Κυπέλου Ελλάδας, επειδή δεν προστάτευσε τον θεσμό κατά τον τελικό αγώνα στο ΟΑΚΑ.
  4. Να καλέσει όλες τις ομάδες με τις οποίες η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει συνομολογήσει χορηγικές συμβάσεις, να υπογράψουν αναθεωρημένες συμβάσεις στις οποίες θα περιλαμβάνονται ρήτρες βίας, διαφάνειας και φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ). Υπενθυμίζουμε ότι τέτοιες συμβάσεις τριετούς διάρκειας (με έναρξη από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο) υφίστανται με οκτώ ομάδες της Super League. Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε νέα χορηγική σύμβαση με ομάδα της Super League για να υπογραφεί υποχρεωτικώς θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ίδιες ρήτρες.
  5. Αναστέλλεται οποιαδήποτε συζήτηση για υπογραφή χορηγικής σύμβασης με διοργανώτριες αρχές (Super League και Ένωση Β΄- Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας) για εύλογο χρόνο και πάντως έως ότου υπάρξουν εγγυήσεις κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου