Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Δ' Εθνική: Τι συζητήθηκε για τα χρέη, το γηπεδικό και τις ημερομηνίες των κληρώσεων

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ λήφθηκε η απόφαση για καταβολή των χρεών των σωματείων εφάπαξ και όχι μέσω πεντάμηνων δόσεων, όπως ανέφερε η πρόταση που κατατέθηκε για τη διευκόλυνση των ομάδων. Παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται πως δεν έχει κλείσει οριστικά. Η αδυναμία αρκετών συλλόγων να αποπληρώσουν τα χρέη τους, καθώς και οι πιέσεις που ασκούνται από αρκετές πλευρές, έκαναν τα μέλη της Επιτροπής να επαναφέρουν το θέμα στη σημερινή συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Μπρος στον ορατό κίνδυνο αρκετές ομάδες να αποβληθούν από το πρωτάθλημα, η τριμελής Επιτροπή θα καταθέσει εκ νέου πρόταση στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΠΟ, ώστε να ισχύσει η καταστατική λειτουργία των πειθαρχικών παραπτωμάτων από εδώ και στο εξής και στην παρούσα φάση να εφαρμοστεί διακανονισμός. Μάλιστα, ο Σοφοκλής Πιλάβιος εμφανίζεται θετικός σε ενδεχόμενη ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών των σωματείων.



ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ
Ενα άλλο θέμα που αποτελεί... αγκάθι για τη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα έχει να κάνει με τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων. Είναι κοινό μυστικό πως σχεδόν κανένα γήπεδο δεν πληροι τις προϋποθέσεις για διεξαγωγή επίσημης αναμέτρησης, με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις είναι ίδιες με αυτές των γηπέδων των ομάδων της σούπερ λίγκας. Ήδη η ΕΠΟ έχει συντάξει έγγραφο το οποίο θα αποσταλεί άμεσα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσω του οποίου θα ζητείται η ευνοϊκή -προς τα σωματεία της Δ' Εθνικής- μετατροπή των κριτηρίων που θα ισχύουν για την παροχή των σχετικών αδειοδοτήσεων στις ομάδες.


ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ
Η αρχική επιθυμία των ανθρώπων της ΕΠΟ αναφερόταν σε διεξαγωγή των κληρώσεων και των δέκα ομίλων σε μία ημερομηνία στην Αθήνα. Παρ' όλα αυτά, αυτό που προκύπτει μετά τη χθεσινή συνεδρίαση είναι πως το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το σκηνικό των προηγούμενων ετών είναι αρκετά πιθανό. Τόσο η ΕΠΣ Ρεθύμνου, όσο και η ΕΠΣ Ημαθίας, αιτήθηκαν στην Επιτροπή να προχωρήσει εκ νέου σε διεξαγωγή των κληρώσεων του πρωταθλήματος σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες και τρία διαφορετικά σημεία, όπως ακριβώς συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη, ξεκαθαρίστηκε στον πρόεδρο της ΕΠΣ Ρεθύμνου, Γιώργο Σταράκη, αλλά και στον πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας, Γιώργο Καραμελίδη, πως για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει οι δύο διοργανώτριες Ενώσεις (ή οι... χορηγοί τους) να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής όσων και όποιων μελών της Επιτροπής διενεργήσουν τη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, εντός του διαστήματος 30/9-3/10 θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές κληρώσεις για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.


periferiako.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου