Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Moto GP: «Έσβησε» στην Μαλαισία ο Σιμονσέλι (video)


«Έσβησε» στην Μαλαισία ο Σιμονσέλι (video)


Υπέκυψε στα τραύματά του ο Μάρκο Σιμονσέλι, μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Μαλαισίας. Ο άτυχος αναβάτης μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ωστόσο εκεί, μετά από 45', διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Θανάσιμη αποδείχθηκε η πτώση που είχε ο Μάρκο Σιμονσέλι κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του γκραν πρι της Μαλαισίας. Ο Ιταλός αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, μετά από «μονομαχία» του με τον Αλβάρο Μπαουτίστα, έπεσε στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να του φύγει το κράνος και στη συνέχεια να χτυπηθεί από τους Κόλιν Έντουαρντς (υπέστη εξάρθρωση ώμου) και Βαλεντίνο Ρόσι, οι οποίοι ακολουθούσαν.

Ο 24άχρονος αναβάτης μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της πόλης, ωστόσο από εκεί, 45' αργότερα, ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Η είδηση του θανάτου του έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, βυθίζοντας στο πένθος τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Το βίντεο της τραγικής σύγκρουσης:


Το ιατρικό ανακοινωθέν
«Ο Μάρκο Σιμοντσέλι έφτασε στην κλινική, ενώ του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες στο ασθενοφόρο. Δέχθηκε όλες τις απαραίτητες ιατρικές φροντίδες. Έγιναν προσπάθειες επί 45 λεπτά για να παραμείνει στην ζωή. Η παρακολούθηση έγινε από τον δρ. Μικέλε Ζάζα, ο οποίος ήταν κοντά του από την πρώτη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά το ιατρικό ανακοινωθέν και συνεχίζει: «Ο πατέρας του Σιμοντσέλι έχει εκφράσει την επιθυμία να δωρίσει τα όργανα του. Οι αιτίες του θανάτου είναι υπό έρευνα. Οι εκτιμήσεις του ιατρικού κέντρου κάνουν λόγο για διπλά χτυπήματα από τα οποία προήλθαν οι τραυματισμοί στο κεφάλι και στον αυχένα».
Η καριέρα του:
Ο Μάρκο Σιμονσέλι γεννήθηκε στις 20 Ιανουρίου του 1987, στην Κατόλικα της Ιταλίας. Το καλύτερο και το πιο χαμογελαστό παιδί των MotoGP, είχε δείξει από μικρός την αγάπη του για τις μηχανές και στα μικρά πρωταθλήματα έδειχνε ότι το ταλέντο του θα τον οδηγήσει πολύ ψηλά.
Το 2002 άρχισε να γίνεται γνωστός, όταν με την ομάδα της Aprillia συμμετείχε στους τελευταίους επτά αγώνες στο πρωτάθλημα των 125 cc., συγκεντρώνοντας τρεις βαθμούς, ενώ την επόμενη χρονιά, ολοκληρώνει το πρωτάθλημα ως 21ος.
Η πρώτη του νίκη θα έρθει το 2004, που συνοδεύτηκε με την 11η θέση στην συνολική κατάταξη, ενώ η τελευταία του χρονιά στα 125 cc., θα τον βρει στην 5η θέση.
Στο τέλος της σεζόν θα πάρει την… αφάνα του και θα «ανέβει» στα 250 cc., με την ομάδα της Gilera. Περνώντας δύο σεζόν «προσαρμογής» (10ος και τις δύο χρονιές) το 2008 θα είναι η χρονιά του. Παρά το ότι δεν ξεκινάει καλά το πρωτάθλημα, στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό σερί με νίκες (6 συνολικά) και παρουσίες στο βάθρο, για να φτάσει η 19η Οκτωβρίου του 2008. Στην πίστα της Μαλαισίας θα πάρει την τρίτη θέση και θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, σε ηλικία 21 χρόνων και 273 ημερών.
Στο τέλος του αγώνα θα ξεκινήσει το… γλέντι. Οι μηχανικοί του τον υποδέχονται με μαύρες περούκες για να τιμήσουν την…. αφάνα του και ο κολλητός του, Βαλεντίνο Ρόσι θα τρέξει να τον συγχαρεί. «Δεν μπορώ να μιλήσω. Είναι υπέροχο αυτό που συνέβη… Έχει πολύ ζέστη όμως. Συγνώμη και σας ευχαριστώ πολύ όλους», θα αρκεστεί να δηλώσει ο «Ψηλός» μετά τον αγώνα.
Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο Σιμονσέλι κατακτά την 3η θέση στη γενική κατάταξη και το 2010 «αποχαιρετά» τα 250 cc. και κάνει το μεγάλο άλμα. Το μαλλί του γινόταν πλέον ένα απ’ τα σήματα κατατεθέντα του Moto GP. Το ίδιο και το χαμόγελό του.
Ξεχωρίζει, όμως και για τις οδηγικές του ικανότητες και το πείσμα του, που θα του δώσουν στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, την 8η θέση.
Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με όνειρα γι’ αυτόν. Θεωρούταν ένας από τους αναβάτες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να απειλήσουν τα μεγάλα φαβορί του πρωταθλήματος. Στους 16 πρώτους αγώνες ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο. Νίκη δεν πήρε και ήλπιζε ότι ίσως το έκανε στην πίστα της Μαλαισίας. Εκεί που έζησε την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, όταν κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο του 2008. Εκεί που έζησε και την τελευταία…



Ciao “Super Sic”

Με ένα λακωνικότατο μήνυμα «αποχαιρέτησε» τον Μάρκο Σιμοντσέλι η ομάδα του.
Ciao “Super Sic”
Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστός ο «χαμός» του Ιταλού αναβάτη, στην επίσημη ιστοσελίδα της “San Carlo Honda Gresini”, ανέβηκε μια φωτογραφία του με το απλό: Ciao “Super Sic” να την συνοδεύει.






Η συνέντευξη Τύπου για τον Μάρκο Σιμονσέλι
Οι εκπρόσωποι της FIM και ο ιατρός της, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για τον θάνατο του Μάρκο Σιμονσέλι.
Η συνέντευξη Τύπου για τον Μάρκο ΣιμονσέλιΠρώτος πήρε τον λόγο ο Πολ Μπάτλερ, ο γενικός γραμματέας της FIM: «Ο σκοπός της συνέντευξης Τύπου έχει γίνει για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από την αυτοψία για τον τραγικό θάνατο τουΜάρκο Σιμονσέλι».
Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο ιατρός Μικέλε Μακιαγκοντένα: «Είμαι πολύ λυπημένος που θα πρέπει να αναφέρω τον θάνατο του Μάρκο Σιμονσέλι. Από την σύγκρουση, προκλήθηκε τραύμα στο κεφάλι, τον θώρακα και τον αυχένα. Όταν έφτασε το ιατρικό τιμ, ήταν αναίσθητος και ξεκίνησε η διαδικασία ανάνηψης του. Στην συνέχεια έγινε προσπάθεια για να σταματήσει η αιμορραγία στον θώρακα. Η προσπάθεια ανάνηψης κράτησε για 45 λεπτά και προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε όσο περισσότερο γινόταν. Δυστυχώς δεν γινόταν να τον βοηθήσουμε παραπάνω και στις 16:55 (τοπική ώρα) διαπιστώθηκε ο θάνατος του».
Ο Μάρκο Μπάτλερ απάντησε για το αν το κράνος του Μάρκο Σιμονσέλι, βγήκε κατά την διάρκεια της πτώσης ή από την σύγκρουση: «Αν απαντήσω θα δημιουργηθούν διάφορες εικασίες. Οι συνθήκες του θανάτου του ακόμη ερευνώνται».
Σχετικά με το αν ο Κόλιν Έντουαρντς, ο αναβάτης που χτυπάει πρώτος τον Σιμονσέλι, είναι καλά: «Ο Έντουαρντς έχει υποστεί εξάρθρωση ωμοπλάτης και είναι καλά αυτή την στιγμή».
Η συνέντευξη Τύπου, ολοκληρώθηκε με τον Μπάτλερ να δίνει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 24χρονου αναβάτη: «Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και θα δείξουμε κάθε σεβασμό στην μνήμη του Μάρκο».

Γκασόλ: «Λυπηρή μέρα για τον αθλητισμό»

Γκασόλ: «Λυπηρή μέρα για τον αθλητισμό»Συγκλονισμένος απ’ τον θάνατο του Μάρκο Σιμοντσέλι, εμφανίστηκε ο Ισπανός σέντερ.
Η είδηση του «χαμού» του Ιταλού αναβάτη έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου και μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν ο Πάου Γκασόλ, εξέφρασε την λύπη του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
«Τραγικό ατύχημα στο MotoGP με τον θάνατο του Μάρκο Σιμοντσέλι που μας συγκλόνισε. Πολύ λυπηρή μέρα για εμάς που ακολουθούμε τον αθλητισμό και αξιολογούμε την ζωή», ανέφερε στο μήνυμά του ο σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς.

Συντετριμμένοι οι αναβάτες του MotoGP και οι οδηγοί αγώνων

Ο θάνατος του Μάρκο Σιμονσέλι άφησε συντετριμμένους όλους τους αναβάτες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP, αλλά και πολλούς οδηγούς της F1 και των Superbikes
Αμέσως μόλις διακόπηκε ο αγώνας οι αναβάτες έτρεξαν στους υπευθύνους των ομάδων τους για να μάθουν νέα. Όταν οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν όλοι έμειναν αποσβολωμένοι γιατί κανείς δεν ήθελε να πιστέψει τι έγινε.
Συντετριμμένοι οι αναβάτες του MotoGP και οι οδηγοί αγώνωνΗ ανακοίνωση από την ομάδα Gresini ήταν πολύ λιτή: «Ciao Super Sic» (Αντίο σούπερ Σίκ). Όπως είναι φυσικό αμέσως κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες όπως αυτή που θέλει τον Βαλεντίνο Ρόσι να σταματά τους αγώνες μετά τον θάνατο του Σιμονσέλι. Όμως τίποτε δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Επίσης τα Twitter πήραν φωτιά. Ο Χόρχε Λορένθο έγραψε: «Δεν περίμενα πως μία ημέρα θα πω ή θα γράψω κάτι τέτοιο γιατί δεν πίστευα πως θα πάθεις κάτι κακό. Αναπαύσου εν ειρήνη Μάρκο. Μας λείπεις πολύ».
«Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητέ Μάρκο. Συγγνώμη για τις κουβέντες που είχαμε ανταλλάξει», έγραψε ο Ντάνι Πεντρόζα. 
«Μάρκο καλό ταξίδι, οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο», ανέφερε ο Μάρκο Μελάντρι.
«Ένας μεγάλος αναβάτης και ένα καλό παιδί. Οι σκέψεις μου είναι στην οικογένεια και στους φίλους του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν τη μέρα», δήλωσε ο Καλ Κράτσλοου.
«Μερικές φορές αυτά που συμβαίνουν στη ζωή, δεν μπορούν να εξηγηθούν. Αναπαύσουν εν ειρήνη, Μάρκο ήσουν ένα αστέρι εντός και εκτός πίστας, θα λείψεις σε όλους μας», έγραψε ο Νίκι Χέιντεν.
«Τι άσχημη εβδομάδα, μετά τον Νταν Γουέλντον, τώρα ο Μάρκο Σιμονσέλι στο Moto GP. Οι σκέψεις μου είναι στην οικογένεια του και στους φίλους του», έγραψε ο Τίμο Γκλοκ.
«Θα μας λείψει ένα ιδιαίτερο ταλέντο», τόνισε ο Μαρκ Γουέμπερ.

Θρηνεί για Σιμονσέλι το Καμπιονάτο

Με επίσημες ανακοινώσεις που ανήρτησαν στις ιστοσελίδες τους και άλλες μέσω Twitter, οι ομάδες της Ιταλίας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μάρκο Σιμονσέλι.
Ίντερ
«Τραγωδία με τον Σιμοντσέλι. Ο πρόεδρος της ομάδας Μάσιμο Μοράτι, ο Κλαούντιο Ρανιέρι και όλη η Ίντερ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους σε όλο τον ιταλικό αθλητισμό για τον θάνατο του Μάρκο Σιμονσέλι, ο οποίος σκοτώθηκε σε γραν-πρι στη Μαλαισία. Η Ίντερ αγκαλιάζει τους φίλους και την οικογένεια του Μάρκο Σιμονσέλι».
Μίλαν:
«Αντίο Μάρκο. Ένα δυνατό χειροκρότημα από το “Via del Marre”»
Γιουβέντους
«Ο κόσμος του αθλητισμού πενθεί. Ο Μάρκο Σιμονσέλι έχασε τη ζωή του. Σύσσωμο το επιτελείο της Γιουβέντους εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του μεγάλου πρωταθλητή».
Ρόμα:
«Η Ρόμα θρηνεί για τον θάνατο του Μάρκο Σιμονσέλι. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του»

Με μαύρα περιβραχιόνια στην μνήμη του Μάρκο
Με μαύρα περιβραχιόνια στην μνήμη του ΜάρκοΟ θάνατος του Μάρκο Σιμοντσέλι το πρωί της Kυριακής (23/10) σκόρπισε το πένθος σε όλη την Ιταλία και στην μνήμη του 24χρονου αναβάτη, οι παίκτες της Μίλαν φοράνε μαύρα περιβραχιόνια.
Στην αναμέτρηση με την Λέτσε, η αποστολή των Μιλανέζων φοράει μαύρα περιβραχιόνια στην μνήμη του Σιμοντσέλι, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στις άλλες αναμετρήσεις του Καμπιονάτο.
Να τονίσουμε πως κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του 24χρονου αναβάτη.
Να θυμίσουμε πως ο «αφάνας» έφυγε από την ζωή στην πίστα της Μαλαισίας, στον 17ο αγώνα του Moto GP για την φετινή σεζόν…

onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου