Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Α' Κατηγορία Κορινθίας: "Αυτοκτόνησε" ο Αστέρας Δερβενίου


ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 2 - 3



“Αυτοκτόνησε” ο Αστέρας στον εντός έδρας αγώνα του με την Ελλάδα Βέλου. Και εξηγούμαστε : ηττήθηκε με 2 – 3, ενώ το τέλος του α’ μέρους, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, τον βρήκε να προηγείται με 2 – 0, την Ελλάδα να παίζει με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ρούπα και να χάνει, εκτός από τις τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες και πέναλτι στο 46’
…….  
Στο δεύτερο μέρος μετά το πρώτο δεκάλεπτο που ο Αστέρας συνέχισε την εμφάνιση του α’ μέρους, ήρθε το πρώτο τέρμα της Ελλάδας στο 56’ με πέναλτι και μετά το γήπεδο έγειρε πάρα πολύ προς την εστία του Αστέρα. Η πολύ καλή ομάδα του α’ μέρους εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Οι παίκτες της Ελλάδας, αν και λιγότεροι, πίστεψαν στην ανατροπή και το πέτυχαν. Βέβαια δεν δημιούργησαν φάσεις στην εστία του Κολιμάδη, αλλά με δύο ξερά σουτ του Αθανασόπουλου πήραν ένα τεράστιο διπλό. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πίστη τους στην ανατροπή του αποτελέσματος. Μπράβο τους ! Δικαιολογίες για τον Αστέρα, αν ψάξει κανείς θα βρει, αλλά τέτοιος κρίσιμος βαθμολογικά αγώνας έτσι όπως πήγε το σκορ, δεν χάνεται. Και γι αυτό το λόγο η πίκρα είναι μεγάλη.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ελλάδα να παίζει περισσότερο στρωτά και να έχει την κατοχή της μπάλας. Δημιούργησε δυο-τρεις μικροευκαιρίες αλλά τα σουτ των παικτών της ήταν άστοχα. Έδειχνε όμως ότι “πατούσε” καλύτερα στο γήπεδο. Μετά το 15’ ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να επισκέπτεται και αυτός την περιοχή της Ελλάδας με τις διεισδύσεις του Κουτρούλη και του Δημόπουλου. Ο Πεθαίνος στο 28’ σπατάλησε μια σπουδαία προσπάθεια του Κουτρούλη, που τον έβγαλε μόνο του στο δεύτερο δοκάρι σουτάροντας μονοκόμματα μέσα από την περιοχή απελπιστικά άουτ. Επίσης στο 34’ σε σέντρα του Δημόπουλου και πάλι ο Πεθαίνος δεν έφτασε την μπάλα σε προσπάθεια για κεφαλιά. Ο Αστέρας είχε αναλάβει για τα καλά τα ηνία του αγώνα, ενθουσιάζοντας με το παιχνίδι τους πολυπληθείς φίλους του. Οι παίκτες του κέρδιζαν κατά κράτος τους αντιπάλους στις προσωπικές μονομαχίες τους και μετέφεραν την πίεση στην άμυνα της Ελλάδας, που αρχίζει να παίζει σκληρά για να αναχαιτίσει την ορμή τους. Στο 40’ ο Φωλιάς βρίσκει μέσα στην περιοχή της Ελλάδας τον Δάνη, ο οποίος και εκτελεί τον τερματοφύλακα Κουρούμαλη. Το γήπεδο παίρνει φωτιά. Ο Ρούπας κάνει δύο αντιαθλητικά φάουλ σε διάστημα δύο λεπτών και αποβάλλεται στο 42’ με δύο κίτρινες κάρτες. Στο 43’ ο Δάνης, σε σέντρα του Μερκούρη, σηκώνεται μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά η ζυγισμένη κεφαλιά φεύγει ελάχιστα άουτ (βλέπε φωτο δίπλα). Στο 45’ ο Μετεβελής βρίσκει τον Δάνη μέσα στην περιοχή, που αυτή τη φορά σκοράρει με τεχνητό σουτ μέσα σε πανηγυρισμούς. Στο 47’ ο Κουτρούλης ξεκινά από τη σέντρα, περνά δύο αντιπάλους και ο Σαββίδης τον ανατρέπει βάναυσα μέσα στην περιοχή. Το καταφανέστατοπέναλτι το κτυπά ο Δημόπουλος, που ξεγελά τον Κουρούμαλη, αλλά η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι. Σκορ ημιχρόνου 2 – 0.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας μπήκε και πάλι φουριόζος και ο Δάνης δεν πρόλαβε στο τσακ μια πάσα του Δημόπουλου. Στο 56’ ο Μετεβελής κράτησε τον Πιλιαφά, που πέφτοντας εντυπωσιακά, εκμαίευσε το πέναλτι από τον διαιτητή κ. Δασκαλόπουλο. Ο Κολιμάδης απέκρουσε το χτύπημα του Μαρτίνου, αλλά αυτός με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε για το 1 – 2. Από εκεί και πέρα οι παίκτες της Ελλάδας χαλύβδωσαν τις προσπάθειές τους και, παρότι λιγότεροι, φαινόντουσαν να παίζουν μόνοι τους. Μεγάλη η καθίζηση των κεντρώων παικτών του Αστέρα, εξαφανίστηκαν και οι καλές προσπάθειες των επιθετικών του και γενικεύτηκε η υποβόσκουσα φοβία για τον αντίπαλο. Η Ελλάς, χωρίς να δημιουργεί φάσεις, έλεγχε τον μπάλα και οι αντιδράσεις των παικτών του Αστέρα ήταν σπασμωδικές. Έτσι το 68’ ο Πιλιαφάς, που ενδεχόμενα να ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, ελίχθηκε για αρκετή ώρα παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, χωρίς να τον ανακόψει κανείς, πάσαρε στον Αθανασόπουλο, ο οποίος λίγα βήματα μέσα από την περιοχή με συρτό σουτ νίκησε τον Κολιμάδη. Η τρικυμία στις κινήσεις των παικτών του Αστέρα μεγάλωσε. Χωρίς βοήθειες από τον πάγκο και με πεσμένο ηθικό, περίμεναν το μοιραίο. Στο 77’ και πάλι ο Αθανασόπουλος με ξερό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε την ολική ανατροπή, 2 – 3 (βλέπε φωτο δίπλα). Τότε προωθήθηκε ο Φωλιάς στο κέντρο, άλλαξε το σχήμα της άμυνας με τρεις παίκτες να επιτηρούν τον ένα και μοναδικό προωθημένο της Ελλάδας, τον Αράπι, και ο Αστέρας εμπρός στο φάσμα της ήττας, πέρασε μπροστά. Όμως  τότε μίλησε ο Κουρούμαλης, ο πολύ καλός τερματοφύλακας της Ελλάδας, που σε δύο τρεις φάσεις καθάρισε τους διαγραφόμενους κινδύνους. Αποκορύφωμα ήταν η εντυπωσιακή του απόκρουση στο 89’, σε κεφαλιά κεραυνό του Δάνη στο Γ, που για άλλη μια φορά εξέθεσε τους αμυντικούς της Ελλάδας σε σέντρα του Δημόπουλου. Σκορ αγώνα 2 – 3.
Ο αγώνας, στον οποίο ο Αστέρας γέμισε από τη βρύση τη στάμνα, αλλά κατόρθωσε στο τέλος και να τη σπάσει και νερό να μην πιεί, ας γίνει πολύ καλό μάθημα στους πολλούς νεαρούς παίκτες, που χρησιμοποιεί ο Αστέρας φέτος, ότι όταν δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα, τότε τον διαχειρίζεσαι έτσι, ώστε τουλάχιστον να μην χάσεις.
Ο διαιτητής κ. Δασκαλόπουλος ξεκίνησε με ασυμφωνίες με τον βοηθό του κ. Ν. Τσολάκη, που τελικά αποδείχτηκε ανεπαρκής, αλλά στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός. Ο άλλος βοηθός κ. Παπανικολάου εξίσου εξαιρετικός. Ο κ. Ν. Τσολάκης το εκείνο που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα, είναι να μην χάνει τις φάσεις, λόγω των κακών του τοποθετήσεων …


ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Νιάνγκ, Στεφανάκος, Δημόπουλος, Κουτρούλης, Δάνης, Πεθαίνος (79' Χωματάς).

asterasderveniou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου