Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Α' κατηγορία Κορινθίας: Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 4-1‏


Κυρίαρχος στο ντέρμπι-διαφήμιση του Λουτρακίου και του ποδοσφαίρου.

Α.Ο.Λ. και Ολυμπιακός είχαν αρκετά χρόνια να βρεθούν αντιμέτωποι σε αγώνα πρωταθλήματος. Δυστυχώς!

Η σημερινή τους αναμέτρηση ανάγκασε ...τον καιρό να έχει κέφια με αποτέλεσμα πάνω από 300 φίλαθλοι να παρευρεθούν στο Θώδειο. Μεταξύ αυτών, πολλά μικρά παιδιά με τους γονείς τους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που λείπει από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ο ανταγωνισμός των 28 ποδοσφαιριστών που... παρήλασαν στο χορτάρι του Θώδειου δεν ξεπέρασε τα όρια του ευ αγωνίζεσθαι και όλοι μαζί χάρισαν ένα εξαιρετικό θέαμα στον κόσμο που παρευρέθηκε.

Μη νομίζει κανείς ότι διεξήχθη ένα φιλικό παιχνίδι. Κάθε άλλο. Το ντέρμπι είχε 8 κίτρινες κάρτες, πολλές δυνατές διεκδικήσεις, διακοπές λόγω μικροτραυματισμών, θέληση των δύο ομάδων για νίκη και 90 λεπτά συνεχούς προσπάθειας από όλους τους ποδοσφαιριστές που διαφήμισαν τις ομάδες τους και την πόλη με την αθλητική τους συμπεριφορά. Χωρίς "ασχήμιες", ψευτοτσακωμούς, ψευτοδιαμαρτυρίες και οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Είναι ενδεικτικό να αναφέρουμε ότι και οι τρεις αλλαγές των οράνιε αφορούσαν ποδοσφαιριστές που αισθάνονταν ενοχλήσεις από μαρκαρίσματα αντιπάλων.

Οι οράνιε επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους ανωτερότητα απέναντι στους αντιπάλους τους. Κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, αφού έχασαν πολλές ευκαιρίες. 

Οι κόκκινοι που δεν τα παράτησαν ποτέ, μείωσαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Οι οράνιε όμως εκμεταλλεύτηκαν όλα τους τα λάθη, αύξησαν τον δείκτη του σκορ και αν δεν ήταν "φλύαροι" στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ίσως να είχαν διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αλλαγές.

Η αλλαγή του διαιτητή της αναμέτρησης ήταν γνωστή στις δύο ομάδες από την προηγούμενη μέρα. Οι υποχρεώσεις του αρχικώς ορισθέντα κ. Καρσιώτη στη Super League ( βοηθός διαιτητή στο Εργοτέλης - Π.Α.Σ. Γιάννενα) οδήγησαν στην αντικατάστασή του από τον κ. Ψυχογιό.

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, ο κ. Νούλας επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τον Χρυσαφίδη που ταλαιπωρείται τις τελευταίες μέρες από έναν τραυματισμό. Στη θέση του προτιμήθηκε ο Τσουμάνης, ο οποίος παρά την καλή του απόδοση παραλίγο να είναι ο μοιραίος παίκτης για τους οράνιε, αφού έχασε μερικές πολύ καλές ευκαιρίες σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Κάτι ανάλογο χρειάστηκε να κάνει και ο κ. Πέρρας, αφού κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ο Βασίλης Κατσιάπης αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Στη θέση του πέρασε ο νεαρός Αθανασάκος, ο οποίος όμως στάθηκε άτυχος και αντικαταστάθηκε στο 35ο λεπτό, λόγω τραυματισμού.

Όσον αφορά στους οράνιε, ο κ. Νούλας προτίμησε να ξεκουράσει τους μικρούς Γιαννακούλη και Τσατσόπουλο, αφήνοντας τον πρώτο εκτός αποστολής και τον δεύτερο στον πάγκο. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Σέγγας, ο οποίος επανήλθε από τραυματισμό, ενώ παρών δήλωσε για άλλη μια φορά ο τραυματίας ( εδώ και έναν μήνα)  Κορδώσης.

Θέση βασικού πήρε μετά από καιρό ο στρατευμένος Παυλάτος.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί την πρώτη επικίνδυνη κατάσταση. Στο 5ο λεπτό, μετά από αντεπίθεση, ο Κολλυρόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή του Α.Ο.Λ., αλλά υπό την πίεση του Αντωνίου σούταρε άουτ.

Στο 12ο λεπτό, μετά από σέντρα του Αντωνίου και κεφαλιά πάσα του Αποστολάκη, ο Μίχας με κοντινή, αδύναμη όμως κεφαλιά, δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Κόντη, που θα μπλοκάρει.

Στο 13ο λεπτό, από ένα λάθος γύρισμα του Παπαδημητρίου στο χώρο του κέντρου, ο Δημαράκης θα φύγει στην αντεπίθεση, θα σεντράρει, αλλά ο Κόντης θα αποκρούσει εντυπωσιακά τα διαδοχικά σουτ των Αποστολάκη και Τσουμάνη.

Στο 16ο λεπτό, ο Μαυρέλης θα σεντράρει και ο Αποστολάκης με κοντινή αδύναμη κεφαλιά, θα στείλει τη μπάλα στην αγκαλιά του Κόντη.

Στο 18ο λεπτό, ο Αντωνίου θα ελιχθεί εκτός περιοχής, θα σουτάρει δυνατά, με τη μπάλα να αλλάζει πορεία στο γόνατο του Μπολέτη, να ξεγελάει τον Κόντη και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1 - 0.

Στο 21ο λεπτό, μετά από σέντρα του Αποστολάκη, ο Τσουμάνης, μέσα από τη μικρή περιοχή, δεν θα καταφέρει να πιάσει την κεφαλιά.

Στο 23ο λεπτό, μετά από σέντρα του Αντωνίου, ο Τσουμάνης, από το ύψος της μικρής περιοχής θα στείλει με κεφαλιά τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κόντη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι οράνιε θα διπλασιάσουν τα τέρματά τους με έναν φοβερό κεραυνό του Γκαρμίρη από τα 25 μέτρα. Ο αμυντικός των οράνιε κέρδισε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και αφού προχώρησε ανενόχλητος για περίπου 20 μέτρα, σούταρε δυνατά με το αριστερό για να πετύχει το ομορφότερο γκολ της αναμέτρησης.

Στο 28 λεπτό, ο Παναγιωτόπουλος θα βγεί έξω από την περιοχή του για να προλάβει να διώξει μπροστά από τον Κλεμπετσάνη που είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας των οράνιε.

Στο 35ο λεπτό, το σουτ του Ζερβού από καλή θέση θα βρει στον Μαυρέλη και θα περάσει κόρνερ, ενώ αντίστοιχη τύχη θα έχει στο 36ο λεπτό το σουτ του Μίχα που θα βρει στον Αγγέλου και θα περάσει κόρνερ.

Στο 44ο λεπτό, η σέντρα του Αποστολάκη στο δεύτερο δοκάρι θα βρει τον Αντωνίου να οριζοντιώνεται, αλλά το εντυπωσιακό βολ πλανέ θα περάσει παράλληλα από τη γραμμή της εστίας του Κόντη. 

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Δημαράκης με μπαλιά τρύπα θα βρει μέσα στην περιοχή τον Μίχα, που αντί να προχωρήσει περισσότερο, προσπάθησε με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ να νικήσει τον Κόντη, ο οποίος όμως μπλόκαρε εύκολα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κόντης θα μπλοκάρει το διαγώνιο σουτ του Γκαρμίρη (46ο) ενώ το σουτ του Αποστολάκη (49ο) θα περάσει άουτ.

Στο 52ο λεπτό, οι κόκκινοι θα μειώσουν. Ο Αγγέλου θα ελιχθεί όμορφα στα πλάγια και αφού αποφύγει το μαρκάρισμα δύο αντιπάλων θα σεντράρει με τον επερχόμενο Κρούγιο με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Παναγιωτόπουλου.

Στο 53ο λεπτό, ο Τσουμάνης  στο ύψο; της μικρής περιοχής δεν θα προλάβει το γύρισμα του Αποστολάκη.

Στο 54ο λεπτό, ο Γκαρμίρης θα προσπαθήσει πάλι με δυνατό σουτ να νικήσει τον Κόντη, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Στο 55ο λεπτό, το σουτ του Αποστολάκη υπό την πίεση του Κρούγιου θα περάσει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό θα χαθεί μια απίστευτη ευκαιρία, όταν ο Μίχας θα βρει μέσα στην περιοχή τον Τσουμάνη, που θα κοντρολάρει και απέναντι από τον Κόντη, θα στείλει τη μπάλα άουτ.

Στο 61ο λεπτό, ο Παπαδημητρίου θα βρει τον Κολλυρόπουλο στην πλάτη της άμυνας των οράνιε, αλλά το σουτ υπό πίεση που θα επιχειρήσει ο επιθετικός του Ολυμπιακού, θα περάσει μακριά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παναγιωτόπουλου.

Στο 63ο λεπτό, ο Κόλλιας με πλάγιο άουτ θα προσπαθήσει να δώσει τη μπάλα στον τερματοφύλακά του, αλλά ο Αποστολάκης που καιροφυλακτούσε θα... τσιμπήσει τη μπάλα και ανενόχλητος σε κενή εστία, θα κάνει το 3 - 1.

Στο 69ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Μίχα στο δεύτερο δοκάρι, ο Δημαράκης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά θα προλάβει την έξοδο του Κόντη για να διαμορφώσει το τελικό 4 - 1.

Στο 82ο λεπτό, ο Αμπαδιωτάκης θα εκτελέσει ένα φάουλ από τα πλάγια, η μπάλα θα περάσει από πολλά πόδια και θα φύγει άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναγιωτόπουλου.
Συνθέσεις:
Π.Α.Ο. Λουτράκι:
Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Γκαρμίρης, Γιάννης Μίχας, Γιάννης Δημαρακης, Γεράσιμος Βουτσινάς, Κώστας Αντωνίου, Κώστας Παυλάτος, Δημήτρης Μαυρέλης, Κώστας Αποστολάκης, Γρηγόρης Κρίκας, Γιώργος Τσουμάνης
Αναπληρωματικοί
Φώτης Κορδώσης, Παναγιώτης Ανδρεατίδης, Παναγιώτης Σέγγας, Παντελής Πανταζής, Δημήτρης Τσατσόπουλος, Θανάσης Καλλάς, Δημήτρης Χρυσαφίδης
Αλλαγές
Παντελής Πανταζής -> Γιώργος Τσουμάνης (62)
Δημήτρης Χρυσαφίδης -> Κώστας Παυλάτος (64)
Παναγιώτης Σέγγας -> Δημήτρης Μαυρέλης (75)

Ολυμπιακός Λουτρακίου:
Κόντης, Κλεμπετσάνης, Μπολέτης, Αθανασάκος, Μαυρέλης Γ., Παπαδημητρίου, Αγγέλου, Αμπαδιωτάκης, Κολλυρόπουλος, Ζερβός, Κόλλιας
Αναπληρωματικοί
Κρούγιος, Kruszynski, Κατσιάπης, Μπόζνος, Μιχαλόπουλος, Παντελέου, Πέρρας

Αλλαγές
35 Αθανασάκος – Κρούγιος
46 Μπολέτης – Kruszynski
86 Κολλυρόπουλος – Πέρρας
πηγή : www.aoloutraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου