Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κόρινθος: Επέστρεψε στις νίκες και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή

Κόρινθος - Θήβα 1 - 0 


Στο προτελευταίο της παιχνίδι για το 2011 η Κόρινθος φιλοξένησε την Θήβα την οποία και νίκησε με 1 - 0 αυξάνοντας παράλληλα της διαφορά της από την δεύτερη θέση στους 4 βαθμούς. Η Κόρινθος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Θηβαίους με τον Δημαράκη να είναι για ακόμα ένα παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του θεατής. Η "Μπάρτσα" θα μπορούσε να είχε ανεβάσει και άλλο το δίχτυ του σκορ αλλά ο τερματοφύλακας της Θήβας ήταν σε εξαιρετική μέρα λέγοντας όχι σε πολλές καλές ευκαιρίες. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 800 φίλοι της ομάδας και περίπου 20 με 30 από τη Θήβα με το καιρό αλλά και εορταστικό πρόγραμμα στα καταστήματα της πόλης να μην αφήνει το κόσμο να είναι περισσότερος.



Στο πρώτο μέρος η Κόρινθος μπήκε δυνατά πολύ νωρίς ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Κόρινθο ήρθε στο 3' με το Λαμπρογεώργο ο οποίος αφού μπήκε από δεξιά στην μεγάλη περιοχή πλάσαρε με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.
Στο 16' η Κόρινθος απείλησε πάλι αυτή την φορά με το Δημητριάδη, του οποίου η συμμετοχή αποφασίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αφού το ταλαιπωρούσε ένα πρόβλημα στο ισχίο, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά ύστερα από την σέντρα του Φίλη με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 22' ο Λουμπαρδέας πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στο Λαμπρογεώργο με το τελευταίο να μην προλαβαίνει και μπλοκάρει ο Τσίμας.
Δέκα λεπτά αργότερα, στο 32', ο Σεϊτάι έπιασε όμορφο δυνατό σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται στην εστία αλλά ο τερματοφύλακας της Θήβας ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας με τις γροθιές.
Στο 35' ο Δημητριάδης έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνη της στιγμή όταν εξ' επαφής και σχεδόν σε άδεια εστία το δυνατό σουτ που επεχείρησε πέρασε άουτ.
Στο 38' η Κόρινθος κερδίζει πέναλτι με το Δημητριάδη να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του ευστοχώντας κάνοντας το 1 - 0 για την Κόρινθο το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.


Στο δεύτερο μέρος η Κόρινθος ξεκίνησε όπως περίπου και στο πρώτο ενώ το ψιλόβροχο που είχε ξεκινήσει θα δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών σε ένα άσχημο αγωνιστικό χώρο με τις φάσεις να είναι ελάχιστες.
Στο 55' η Κόρινθος έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να κάνει το 2 - 0 όταν ο Λαμπρογεώργος έπισε την κεφαλιά μετά από σέντρα αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω σε αμυντικό της Θήβας ενώ ο Δημητριάδης που πήρε το ριμπάουντ αστόχησε για δεύτερη φορά εξ' επαφής στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Η Κόρινθος έψαχνε ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της  αλλά ο αγωνιστικό χώρος ήταν σε άσχημη κατάσταση δυσκολεύοντας την ομάδα να δώσει το μέγιστο τον ικανοτήτων της ενώ η Θήβα δεν μπορούσε να βρει τρόπους να απειλήσει την εστία της Κορίνθου. Τελευταία καλή ευκαιρία για την Κόρινθο στο 77' όταν ο Σιωκός που είχε περάσει ως αλλαγή  επιχείρησε δυνατό σουτ με το Τσίμα να δηλώνει παρόν και να κρατάει μέσα στο παιχνίδι της Θήβα.
Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν με 10 παίκτες το παιχνίδι όταν ο Παναγιωτόπουλος, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 64', χτύπησε στο 88' εκτός φάσεις τον Σεϊτάι με τον διαιτητή να του δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα.


Επόμενο παιχνίδι για την Κόρινθο την Τετάρτη στο Στάδιο για το Κύπελλο Κορινθίας με το Πέλοπα ενώ μετά τις γιορτές η "Μπάρτσα" ταξιδεύει στο Χιλιομόδι για το τοπικό ντέρμπι Κορινθίας με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.


Συνθέσεις:


Κόρινθος:  Δημαράκης, Τζομάκας, Παπαεθυμίου, Βαγγελί, Σπυρόπουλος, Μπαλτζής, Λουμπαρδέας, Σεϊτάϊ, Δημητριάδης (90+ Παππάς), Λαμπρογεώργος (63' Σιώκος).

Α.Ο Θήβα: Τζίμας, Λάμπρου, Λέκας, Καρύδης, Ευθυμίου, Μεθενίτης (64' Παναγιωτόπουλος), Μαντάς (61' Κοξαράκης), χαντζάκης, Γκαράνης, Κωτσαλάς, Τσέλος (73' Ανέστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου