Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΠΑΟ Λουτράκι: Εγκαινιάστηκε η συνεργασία με τα Arsenal Soccer Schools

Τη συνεργασία του με την Aρσεναλ και τα Arsenal Soccer Schools εγκαινίασε σήμερα ο Π.Α.Ο Λουτράκι στο αθλητικό κέντρο Sport Camp παρουσία πλήθους τοπικών πολιτικών και αθλητικών φορέων και φυσικά γονιών.


Η πλήρης ομιλία του προέδρου του Π.Α.Ο Λουτράκι κ. Καναβού με την οποία ξεκίνησε η εκδήλωση:


"Φίλοι και Φίλες, αγαπητά μου παιδιά,


Σας καλωσορίζω όλους στη σημερινή συγκέντρωση.


Η Διοίκηση αυτή του Π.Α.Ο ΛΟΥΤΡΑΚΙ έχει αναλάβει τα τελευταία πέντε χρόνια μια ομάδα που βρισκόταν στη Β Ερασιτεχνική Κατηγορία Κορινθίας.
Αμέσως έβαλε τον πήχυ ψηλά και κατάφερε με πολύ κόπο, χρόνο και χρήμα να φέρει το σύλλογο στην Δ εθνική κατηγορία όπου αγωνιζόταν έως σήμερα. Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες ειδικά οικονομικής φύσεως που δεν είναι της παρούσης να αναφέρω.
Παρ' όλα αυτά, επειδή στη Διοίκηση ήμασταν και είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε.




Η σημαντικότερη όμως κίνηση που έχει γίνει κατά την γνώμη μου στη 40χρονη ιστορία του συλλόγου, αυτό που μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, είναι το γεγονός ότι πριν από 5 χρόνια και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2006 καταπιαστήκαμε με ιδιαίτερο ζήλο με το θέμα της εξεύρεσης και ανάδειξης νέων ταλέντων.


Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια δημιουργίας Ακαδημίας, σε Επαγγελματικά Πρότυπα για τις ηλικίες από 5 εως 15 χρονών.




Το πρώτο μέλημα μας ήταν να εξασφαλίσουμε τις αρτιότερες αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας, που δεν είναι άλλες από το Sport Camp, γιατί ειδικά ως τότε οι γηπεδικές συνθήκες προπόνησης των παιδιών των περισσότερων Ακαδημιών ήταν κάκιστες.




Έπειτα στόχος μας ήταν η εξεύρεση ενός προπονητή δάσκαλου με γνώση, ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά για να πραγματοποιήσει αυτό το εγχείρημα, καθώς η εκγύμναση και εκπαίδευση των παιδιών σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες είναι έργο εξαιρετικά δύσκολο. Αυτό το βρήκαμε στο πρόσωπο του κ. Πάτρα, που κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν ο καταλληλότερος στην περιοχή μας για να αναλάβει αυτή την προσπάθεια.




Ξεκινήσαμε δειλά δειλά μια Ακαδημία με 12 παιδιά. Μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας της οι μικροί μας αθλητές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έφτασαν τους 65, γεμίζοντας όλους μας με χαρά και ελπίδες για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Η Ακαδημία αμέσως επανδρώθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό. Η αύξηση συνεχίζεται και φτάνει σήμερα τα 120-130 παιδιά. Στην Ακαδημία μας σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ο κ. Πάτρας που είναι ο Τεχνικός Διευθυντής, ο κ. Νούλας, ο κ. Βλάσσης, ο κ. Κόντης και ο κ. Μπούλιαρης. Τους ευχαριστώ όλους για την προσφορά τους.




Οι επιτυχίες της Ακαδημίας αγωνιστικά αυτά τα 6 χρόνια διαδέχονται η μία την άλλη, συμμετέχοντας σε τουρνουά σε όλη την Έλλαδα κερδίζοντας κύπελλα, διακρίσεις και προβολή, με αντίπαλους ομάδες και από τη Super League. Αθλητής μας κλήθηκε στην εθνική παίδων. Επίσης, τα περισσότερα παιδιά κάθε χρόνο περνάνε εργομετρικές εξετάσεις δεδομένου ότι τα παιδιά στα προεφηβικά και εφηβικά τους χρόνια αναπτύσσονται σωματικά με γοργούς ρυθμούς.




Φυσικά, στόχος της ακαδημίας είναι και η μελλοντική αξιοποίηση των αθλητών στην αντρική ομάδα. Και αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε: 6 παιδιά των ακαδημιών συμμετέχουν στην ανδρική ομάδα και έπεται συνέχεια. Στόχος των επόμενων ετών, είναι σταδιακά όλη η ομάδα να αποτελείται από αθλητές μέσα από τα σπλάχνα της. Ο στόχος αυτός είναι κοντινός και εφικτός.




Πράγματι, η Ακαδημία μας είναι το καμάρι του συλλόγου, είναι η αιτία αυτά τα παιδιά που μας δίνουν δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε το έργο μας πιο εντατικά.




Με αυτό το γνώμονα σήμερα και με την πεποίθηση ότι πρέπει να αναπτύξουμε τις Ακαδημίες μας ακόμα περισσότερο και να παρέχουμε στα παιδιά μας μεγαλύτερη τεχνογνωσία και υπηρεσίες για την εξέλιξη τους, προχωράμε, σε μια Τριμερή συνεργασία που θα αποτελείται από τον ΑΟΛ, το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Κορινθίας, το Sport Camp και με μία από τις 10 μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο και, κατά την γνώμη μου, την μεγαλύτερη στο χώρο των Σχολών Ποδοσφαίρου, με ανάδειξη ταλέντων σε όλο τον κόσμο, που δεν είναι άλλη από την μεγάλη ρσεναλ.




Αυτή η συνεργασία πιστεύω θα δημιουργήσει:
- Καλύτερη οργάνωση.
- Καλύτερες συνθήκες προπόνησης.
- Προπονητικό πρόγραμμα που θα βασίζεται στις ίδιες αρχές της πρώτης ομάδας της ρσεναλ.
- Περισσότερες ευκαιρίες να αναπτύξουν τα παιδιά μας τις δεξιότητες τους σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.
- Ακόμα καλύτερους αθλητές που θα επανδρώσουν την ανδρική ομάδα.
- Θα μεταδοθεί η αγάπη στα παιδιά για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα.
- Πιστεύω θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην εξέλιξη χαρακτήρων με ήθος και διάθεση για συλλογική εργασία.


και τέλος
- Οι καταξιωμένοι προπονητές μας θα εξειδικευθούν ακόμα περισσότερο με σεμινάρια που θα πραγματοποιούνται από ανθρώπους της ρσεναλ στην αρχή και στο τέλος κάθε αθλητικής χρονιάς.




Το γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο άλλα όχι και ακατόρθωτο, τα παιδιά μας να γίνουν οι επόμενοι παίκτες της ρσεναλ.
Το σίγουρο είναι όμως ότι οι άνθρωποι της ρσεναλ, με τον κύριο Λάκη Παπαιωάννου ο οποίος είναι ο Τεχνικός Διευθυντής των σχολών ποδοσφαίρου της ρσεναλ στην Ελλάδα και επίσημος scouter σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη, τον κύριο Γιώργο Τόλια Γενικό Διευθυντή όλων των σχολών ρσεναλ στην Ελλάδα, τον κύριο Adam Day προπονητής της Εlite ρσεναλ που έχουμε τη χαρά να εδρεύει στο Λουτράκι και τέλος τους εξαιρετικούς προπονητές μας, όλοι αυτοί θα μας μεταδώσουν τις εμπειρίες τους για να αξιοποιήσουν οι αθλητές μας πλήρως το δυναμικό τους, να αναπτύξουν στο μέγιστο τις ποδοσφαιρικές τους δυνατότητες τους και το κυριότερο να βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι να γίνουν καλύτεροι ως άνθρωποι.




Το σύνθημα των σχολών της ρσεναλ είναι Play the Arsenal way Παίξε με τον τρόπο της ρσεναλ. Πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα στους νεαρούς παίκτες να εκφράζονται ελεύθερα και πάνω απ' όλα, να αναπτύξουμε δημιουργικούς και τεχνικά καταρτισμένους παίκτες που να πιστεύουν στον εαυτό τους.
Ο κύριος Παπαιωάννου θα σας ενημερώσει καλύτερα για τα οφέλη των παιδιών μας απ' αυτή τη συνεργασία.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους σας για την παρουσία σας εδώ σήμερα και να σας παρακαλέσω και προσκαλέσω να δώσετε από τη πλευρά σας ιδιαίτερη προσοχή και προβολή σε όλο αυτό το εγχείρημα γιατί θα είναι κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα του Κοριθιακού ποδοσφαίρου στο χώρο των Ακαδημιών που τόσο ανάγκη έχουμε.




Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Καραβούλη για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και να του πω ότι συνεχίζουμε ενωμένοι και πιο δυνατοί με την προσθήκη της μεγάλης ρσεναλ για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
ΓΙΑΤΙ όλα τα παιδιά δικαιούνται και αξίζουν την ευκαιρία να ανοίξουν τα φτερά τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.
Ελάτε και σεις φίλοι και φίλες στη μεγάλη οικογένεια του ΑΟΛ και της ρσεναλ."


Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο σκάουτ της ρσεναλ, Λάκης Παπαϊωάννου: Δεν είναι ο σκοπός της ρσεναλ να παίξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές στη πρώτη ομάδα, ωστόσο υπάρχει αυτή η προοπτική για κάποιους από αυτούς. Βασικός μας στόχος είναι η εκπαίδευση των παιδιών σε όλες τις ηλικίες. Στο Λουτράκι υπάρχει η Elite Squad η οποία αποτελείται από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών. Φέτος από σύνολο 98 παιδιών θα επιλεχτούν οι 6-7 που θα βρεθούν στην Elite και θα έχουν την προοπτική να φτάσουν στις ακαδημίες στην Αγγλία. Όλα τα γκρουπ των ακαδημιών ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα και συγκεκριμένη διατροφή, είπε ο κ.Παπαϊωάννου.


Τέλος ο υπεύθυνος των ακαδημιών της ρσεναλ στην Ελλάδα, νταμ Ντέι πρόσθεσε: Υπάρχουν 25 σχολές στην Ελλάδα και ο ΠΑΟ Λουτρακίου εντάσσεται σε αυτές με την διαφορά ότι η Elite Squad θα φιλοξενείται εδώ. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε καλούς παίκτες και καλούς ανθρώπους και θέλουν να διδάξουμε τις αξίες του αθλήματος. Παράλληλα αναφέρθηκε και στους γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στην εκδήλωση: Σε δέκα χρόνια είναι πολύ πιθανό τα παιδιά του γκρουπ 5-8 ετών να βρίσκονται στην Elite. Σε αυτό πρέπει να συμμετέχουν και οι γονείς των παιδιών καθώς πρέπει να παρακολουθούν τα σεμινάρια που γίνονται, είπε ο Ντέι.


Κλείνοντας ο κ. Nτέι δεν παρέλειψε να εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί ο ίδιος στην ανδρική ομάδα του Π.Α.Ο Λουτράκι αφού πιστεύει ότι αυτό θα του δώσει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τη ψυχολογία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου