Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΕΠΟ: Ανοικτόν... από Παρασκευή


Τις μέρες που διανύουμε και σίγουρα μέχρι την Παρασκευή, το θολό τοπίο που αφορά τις αδειοδοτήσεις των ΟΦΗ, Ηρακλή και Τρικάλων, το πλήθος των πλαστογραφιών, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ της Β’ Εθνικής και τη γενική παύση των λειτουργιών του ποδοσφαίρου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε σημαντικό βαθμό.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα γνωρίζουμε και με τη βούλα της UEFA αν ορθώς ή κακώς απορρίφθηκαν οι φάκελοι των προαναφερόμενων ΠΑΕ, καθώς και τους συλλόγους που εμπλέκονται στις πλαστογραφίες. Σε άτυπο Δ.Σ. της ΕΠΟ την Παρασκευή, θα παρθούν οι αποφάσεις.

Τρεις αξιωματούχοι της UEFA βρίσκονται στην Αθήνα για να επιληφθούν του «καυτού» θέματος των φακέλων του ΟΦΗ, του Ηρακλή και των Τρικάλων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα κορυφαία στελέχη του τμήματος αδειοδότησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, οι οποίοι σε συνεργασία με διεθνή ελεγκτικό οίκο, θα ελέγξουν αν οι τρεις ΠΑΕ πληρούν τις προϋποθέσεις να αγωνίζονται του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα ή αν ορθώς οι εγχώριες επιτροπές αδειοδότησης δεν χορήγησαν τις σχετικές άδειες.

Ο έλεγχος των φακέλων από πλευράς UEFA, θα διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες. Την Παρασκευή, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ θα συσκεφθούν ατύπως (λόγω της αναστολής της λειτουργίας της ομοσπονδίας) και θα προχωρήσουν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δικαιώσει τις ομάδες (και κυρίως τον ΟΦΗ που είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος), τότε φαντάζει εξαιρετικά πιθανό, τα πλέι οφ της Β’ Εθνικής να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. Αν οι φάκελοι απορριφθούν εκ νέου, τότε θα ζητηθεί από τον ΟΦΗ να αποσύρει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια για να ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Αν δεν το κάνει, θα αποβληθεί από όλες τις διοργανώσεις, ενώ τα πλέι οφ θα βρεθούν στον αέρα λόγω της προσωρινής διαταγής που ισχύει. Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα σε ΕΠΟ και ΟΦΗ.

Στο άλλο τεράστιο θέμα που συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και αναφερόμαστε στο σκάνδαλο των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ έχει πλέον ολοκληρωμένη εικόνα, έπειτα και από τα τελευταία στοιχεία που παρέδωσε στην ομοσπονδία ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Εντός των προσεχών ημερών θα διαμορφωθεί πλήρες πόρισμα και οι υποθέσεις (που είναι διψήφιες σε νούμερο) θα παραπεμφθούν στις πειθαρχικές επιτροπές. Οι ομάδες που έχουν «πιαστεί» με πλαστά έγγραφα αντιμετωπίζουν την ποινή του υποβιβασμού, ενώ με τα φυσικά πρόσωπα που ευθύνονται θα ασχοληθεί η ποινική δικαιοσύνη.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, στο άτυπο Δ.Σ. της Παρασκευής πιθανόν να ανακοινωθεί η άρση της αναστολής της λειτουργίας της ΕΠΟ και των Ενώσεων της και όλα τα θέματα να δρομολογηθούν και να πάρουν μια σειρά.

sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου