Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ομάδες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει τη φετινή αγωνιστική περίοδο στα πρωταθλήματα της Β’-Γ’ Εθνικής. Ενώ αυτή την περίοδο θα έπρεπε να διεξάγονταν οι αγώνες κατάταξης για να γνωρίζαμε ποιες ομάδες θα προβιβαστούν ή θα υποβιβαστούν, τα πάντα έχουν «παγώσει» εξαιτίας κυρίως της υπόθεσης με τις πλαστές ενημερότητες που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάθε ημέρα προστίθενται νέες ομάδες που εμπλέκονται σ’ αυτό το ζήτημα και πραγματικά απορούμε πόσα σωματεία θα μείνουν στο τέλος για να συγκροτήσουν το νέο πρωτάθλημα αν τα αρμόδια όργανα αποφασίσουν τελικά να υποβιβάσουν όλους τους συλλόγους στην κατώτερη κατηγορία! Ολοι μιλούν για συγκρότηση ενός ομίλου στη Γ’ Εθνική αλλά ακόμα και γι αυτό εγείρονται ερωτηματικά.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Τάσος Κανελλόπουλος έχει παραδώσει από την Παρασκευή το πόρισμα της έρευνας στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ και εκτιμάται ότι την Τρίτη θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Μην νομίζετε, φυσικά, ότι η υπόθεση θα τελειώσει εκεί. Η Ομοσπονδία θα παραπέμψει το θέμα στη Football League και τότε θα ανακοινωθούν οι κυρώσεις που φυσικά θα είναι εφέσιμες όποτε ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι για το πότε θα τελεσιδικήσουν!

Μέχρι να υπάρξουν ανακοινώσεις, γίνεται αντιληπτό ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να κάνει προγραμματισμό για τη νέα σεζόν αφού δεν ξέρει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται! Οχι μόνο αυτές που κατηγορούνται για παραποίηση δημόσιων εγγράφων αλλά ακόμα κι εκείνες που θα μετέχουν στα πλέι-οφ και περιμένουν μέσα από αυτή τη διαδικασία να επωφεληθούν για να προβιβαστούν απευθείας στην παραπάνω κατηγορία.

Η μοναδική εξαίρεση από όλες τις ομάδες είναι ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις μεταγραφές και προχωράει τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν. Παράλληλα, υπάρχουν άλλες ομάδες που τηρούν στάση αναμονής αφού αν υπάρξει υποβιβασμός συλλόγων θα προκύψει στην αγορά ένας τεράστιος αριθμός άνεργων παικτών που μπορεί να αποκτήσουν.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε ότι δημιουργείται ένα σημαντικό θέμα: Αν οι σύλλογοι υποβιβαστούν και ανακληθούν τα δελτία όσων παικτών είχαν αποκτήσει την τελευταία μεταγραφική περίοδο από πού θα πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές στους οποίους οφείλονται χρήματα μέχρι σήμερα; Από την ΕΠΟ ή μήπως από τη Football League; Προφανώς από πουθενά αφού οι διοικήσεις των ομάδων θα είναι «καλυμμένες» με την καταδικαστική απόφαση που μπορεί να ληφθεί σε βάρος τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου