Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Το δεδικασμένο και τα άρθρα-σωσίβια!

Η ανάμειξη του Ηρακλή στην υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες και ο απευθείας υποβιβασμός του στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία δημιούργησε δεδικασμένο για την παραπομπή και των υπολοίπων ομάδων που κατηγορούνται επίσης για παραποίηση δημόσιων εγγράφων.

Το άρθρο 26 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρεται στη δυσφήμηση του αθλήματος και αναφέρει ξεκάθαρα ως ενδεχόμενη ποινή τον υποβιβασμό στην επόμενη κατηγορία. Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουν να αποφύγουν οι ομάδες της Β’-Γ’ Εθνικής και να παραπεμφθούν στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League, βάσει του άρθρου 22 του Π.Κ. και του άρθρου 34 του ΚΑΠ.

Το πρώτο άρθρο κάνει λόγο για διαστρέβλωση αγώνα και αναφέρει ως ανώτατη ποινή την αφαίρεση επτά βαθμών και χρηματικού προστίμου μέχρι 80.000 ευρώ. Αυτή η ποινή εξυπηρετεί ουσιαστικά τις ομάδες του Νοτίου ομίλου της Γ’ Εθνικής επειδή δεν υπάρχει ομάδα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού που μπορεί να επωφεληθεί για να πάρει τη θέση τους.

Το δεύτερο άρθρο αφορά τους κανονισμούς της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ που τιμωρεί τις ομάδες με ανάκληση των δελτίων τους και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 50.000 ευρώ. Θυμίζουμε ότι τέτοια ποινή είχε επιβληθεί σε αρχικό επίπεδο στις πρώτες ομάδες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στο σημείο αυτό θα μπορούσε κάποιος να αντιπαραβάλλει ότι η απόφαση του Ηρακλή δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως «μπούσουλας» για τις ομάδες επειδή στον «γηραιό» είχε προηγηθεί καταγγελία από τον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, κάτι ανάλογο ισχύει και στη Β’-Γ’ Εθνική μετά την κίνηση της Ρόδου να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση σε βάρος της Παναχαϊκής. Οπότε, γίνεται αντιληπτό, ότι όποια απόφαση ληφθεί για την πατρινή ομάδα θα είναι «οδηγός» και για τις υπόλοιπες.



mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου