Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ράλλυ Ακρόπολις: Σούπερ θέαμα στην νυχτερινή ειδική

Η πρώτη νυχτερινή ειδική διαδρομή ύστερα από 20 χρόνια στο WRC είχε τεράστια προσέλευση θεατών. Μέσα σε αυτήν τη ζεστή ατμόσφαιρα, ο Γιάρι Λάτβαλα έκανε τον ταχύτερο χρόνο της ειδικής.

Στο μεταξύ, ο Οζιέ αντιμετώπισε προβλήματα με τη σκόνη μέσα στο σκοτάδι, έχασε πολύ χρόνο και αύριο θα ξεκινήσει δεύτερος μετά τον Λεμπ. Ο Πέτερ Σόλμπεργκ θα εκκινήσει το τρίτο σκέλος από την τρίτη θέση και ο Μίκο Χίρβονεν από την τέταρτη.




Δηλώσεις ξένων οδηγών


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους οι ξένοι οδηγοί έκαναν τις καθιερωμένες δηλώσεις. Διαβάστε παρακάτω τι είπαν:


1 LOEB Sébastien - ELENA Daniel
«Η νυχτερινή ειδική ήταν λιγότερο δύσκολη από όσο περιμέναμε. Ήταν μια καλή ημέρα για εμάς. Το πρωί ήμασταν 51,6 δλ. πίσω από τον Petter. Τώρα έχουμε τη θέση μας να υπερασπιστούμε. Ο Ogier είχε το πλεονέκτημα ότι δε φαίνονταν οι χρόνοι του στα split.»
3 HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
«Δεν πήγαμε άσχημα σήμερα, αλλά ούτε ακριβώς όπως θα θέλαμε. Δεν πειράζει. Το αυτοκίνητο είναι εντάξει και δεν έχει προβλήματα, αλλά είναι μονίμως πιο αργό από τα Citroen σε κάθε ειδική τουλάχιστον 2-3 δλ. Η νυχτερινή ειδική ήταν ωραία, αλλά πήγαμε φυλαγμένα λόγω της σκόνης. Αύριο θα επιτεθούμε στο μάξιμουμ.»
2 OGIER Sébastien - INGRASSIA Julien
«Η νυχτερινή ειδική ήταν πολύ δύσκολη για εμάς. Είχε πολλή σκόνη, και προτίμησα να σιγουρέψω τον τερματισμό, παρά να βιαστώ. Ο στόχος μου είναι η νίκη σε αυτό το Ράλλυ, και, για να τον πετύχω, πρέπει να μείνω μπροστά από τον Loeb. Αύριο πρέπει να οδηγήσω πολύ καλά.»
4 LATVALA Jari-Matti - ANTTILA Miikka
«Είμαι ενθουσιασμένος με τη νυχτερινή ειδική! Ήταν πολύ ωραία. Το ασφάλτινο κομμάτι ήταν γρήγορο. Έπρεπε να είμαστε αποφασιστικοί. Σε κάποια σημεία φοβηθήκαμε τη σκόνη. Δε θέλαμε να χτυπήσουμε το αυτοκίνητο. Στην αρχή της ειδικής είχε πολλή σκόνη, όμως προς το τέλος ήταν καλά. Δεν πήγαμε καλά το πρωί, αλλά πιέσαμε μετά την επισκευή του αυτοκινήτου. Αύριο θα πάμε γρήγορα και θα κοιτάξουμε να το ευχαριστηθούμε.»
11 SOLBERG Petter - PATTERSON Chris
«Το αυτοκίνητο ήταν εντάξει όλη την ημέρα. Έχουμε καλή θέση εκκίνησης για αύριο. Σήμερα έπρεπε να καθαρίζουμε το δρόμο. Το ήξερα. Αύριο θα πολεμήσουμε γερά. Θα προσπαθήσουμε για τη νίκη. Η ευκαιρία μας δε χάθηκε ακόμη.»»
6 OSTBERG Mads - ANDERSSON Jonas
«Το πρωί πήγε πολύ καλά. Στις τρεις πρώτες ειδικές οδηγήσαμε σωστά, αλλά όχι και μετά το σέρβις. Στη νυχτερινή οδηγήσαμε προσεκτικά. Σε κάποια σημεία επιβραδύναμε λόγω της σκόνης. Τα φώτα ήταν ρυθμισμένα λάθος και κοιτούσαν πολύ ψηλά. Δεν μπορούσα να δω τίποτα. Τρομερό! Αύριο θα πιέσουμε λίγο περισσότερο, αν και δεν έχουμε κίνητρο πια, λόγω του superally.»
5 WILSON Matthew - MARTIN Scott
«Ήταν μια μεγάλη μέρα. Είχαμε προβλήματα με τον κινητήρα σε σχεδόν όλες τις ειδικές. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι είναι εντάξει τώρα. Αλλά τι να κάνουμε… Έτσι έχουν τα πράγματα. Αύριο θα γίνει ωραία μάχη.»
7 VILLAGRA Federico - DIAZ Jose
Εγκατέλειψαν και θα επιστρέψουν αύριο υπό καθεστώς superally.
8 RAIKKONEN Kimi - LINDSTROM Kaj
«Είχε τόση σκόνη μέσα στη νυχτερινή ειδική. Ήταν απίστευτο. Σε όλη την υπόλοιπη ημέρα δεν είχαμε προβλήματα. Έχω συνάντηση με την ομάδα για να αποφασίσουμε αν θα αλλάξουμε κάτι στο αυτοκίνητο για αύριο.»
15 SOLBERG Henning - MINOR Ilka 
«Η ημέρα πήγε καλά. Είμαι ικανοποιημένος συνολικά. Η νυχτερινή ειδική ήταν ωραία, αλλά είχε σκόνη. Αύριο θα πάμε τέρμα γκάζι παντού.»
9 KUIPERS Dennis - MICLOTTE Frederic
«Η ημέρα πήγε καλά. Είμαι ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο. Η νυχτερινή ειδική ήταν ωραία, αλλά είχε πολλή σκόνη σε κάποια σημεία. Θα προσπαθήσω να διατηρήσω καλό ρυθμό αύριο.»

Οι δηλώσεις των Ελλήνων οδηγών μετά το 2ο σκέλος


Στο φετινό αγώνα συμμετέχουν 8 ελληνικά πληρώματα που προσπαθούν με τη σειρά τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους.



19 ATHANASSOULAS Lambros - ZAKHEOS Nikolaos
«Στην τελευταία ειδική ήταν για όλους δύσκολα. Ακόμα και εμείς που γνωρίζαμε το δρόμο δεν ξέραμε πού ακριβώς είμαστε σε κάποια σημεία, λόγω της σκόνης. Σήμερα ήταν καλή ημέρα για εμάς, γιατί κάναμε χρόνο μέσα στην 5άδα ή στην 6άδα σε κάποιες ειδικές. Αυτός ήταν ο στόχος, και αυτός παραμένει και για αύριο.»
51 PSILLOS Dimitris - KONTOS Konstantinos
«Μετά τα προβλήματα του 1ου σκέλους, που είχαμε λάστιχο στη 2η ειδική και πρόβλημα με τα φρένα στην 3η, επιστρέψαμε στο σέρβις όπου τα επισκευάσαμε. Στην Ε.Δ. Κλένια κάηκε μια ασφάλεια και κόλλησε το launch control, με αποτέλεσμα να χάσουμε τρία λεπτά. Επισκευάσαμε το πρόβλημα και στη βραδινή ειδική πήγαμε καλά. Αυτή τη στιγμή είμαστε 1οι Έλληνες, όμως αυτό θα αλλάξει αύριο, γιατί έχουμε μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις με το Λάμπρο. Συγχαρητήρια στα παιδιά, το αξίζουν».
55 HALIVELAKIS Nikolaos - BARDAKIS Spyros
«Η ημέρα ήταν καλή για εμάς. Φυλάξαμε το αυτοκίνητο στα σκληρά κομμάτια. Ήταν η πρώτη φορά που οδηγήσαμε νύχτα, ήταν φοβερή εμπειρία, αλλά είχε πολλή σκόνη. Δοκιμάσαμε κυρίως λάστιχα».
57 ZOUNIS Ioannis - PATRIKOUSSIS Mihalis
"Εγκατέλειψαν στην Ε.Δ. 11 από σπασμένη κρεμαγιέρα."
59 KONSTANTAKOS Panos - SIDERAKIS Theodoros
«Ήταν μια δύσκολη και κουραστική μέρα, αλλά είμαστε χαρούμενοι που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Το Γυμνό μας παίδεψε και είχαμε και λάστιχο. Ήταν δύσκολη ειδική. Η νυχτερινή ήταν ωραία εμπειρία, μακάρι να ξαναγίνει. Αύριο θέλουμε απλώς να τερματίσουμε».
62 KALTSOUNIS Haris - PERIDIS Andreas
«Δε βλέπαμε τίποτα στη νυχτερινή ειδική. Ήταν μια δύσκολη μέρα με ζημιές, αφού είχαμε λάστιχο και σπασμένη ζάντα. Μέσα στην ατυχία μας, σταθήκαμε πάντως και τυχεροί».
64 MOSCHOPOULOS Nikos - PANOUTSOS Theodoros
«Η ημέρα ήταν πολύ σκληρή. Η ειδική Γυμνό ήταν η χειρότερη που έχω δει ποτέ. Είμαστε ευχαριστημένοι γενικά, αν και η νυχτερινή ειδική μας δυσκόλεψε. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Σε κάποια σημεία είχε πολλή σκόνη».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου