Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

ΕΠΟ / ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Στον αέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο


Συλλήψεις παραγόντων για κακουργήματα. Εντελώς διαφορετικός αναμένεται ο νέος ποδοσφαιρικός χάρτης. Το λόγο συνεχίζει να έχει η Τακτική Δικαιοσύνη. Θα την ακολουθήσει και η αθλητική;
Οι συλλήψεις είναι δέκα. Διώξεις αναμένεται να ασκηθούν σε 71 άτομα και για κακουργηματικές πράξεις. Εκτός του Αχ. Μπέου για τον οποίο μίλησε ο ίδιος ο δικηγόρος του ΔΕΝ γράφουμε ονόματα. Πάντως Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΝΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

Το πιθανότερο σενάριο είναι του χρόνου να διεξαχθεί η Σούπερ Λίγκα, ένας όμιλος Football League και ένας Football League 2, να και στις προθέσεις της ΕΠΟ είναι η τέως Γ' Εθνική να μην είναι επαγγελματικό πρωτάθλημα, λόγω αδυναμίας των ομάδων που... έχουν απομείνει μετά τα σκάνδαλα των στημένων αγώνων (ΕΚΕΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΟΜΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ) και των πλαστών ενημεροτήτων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:
Συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης για εκβιάσεις και απάτες, τη δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου και τη διενέργεια παράνομου στοιχήματος με σκοπό τον μεγάλης έκτασης παράνομο πλουτισμό

Στη υπόθεση εμπλέκονται άλλα εβδομήντα άτομα

Συνελήφθησαν, σήμερα (22.06.2011), ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.

Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :

Δύο (2) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά
Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ

Η έρευνα συνεχίζεται.

golden3.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου