Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ράλλυ Ακρόπολις: Θρίαμβος του Σόλμπεργκ στο πρώτο σκέλος


Ο Νορβηγός Πέτερ Σόλμπεργκ είναι ο νικητής του πρώτου σκέλους του Ράλι Ακρόπολις 2011. Ο έμπειρος οδηγός, που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC το 2003, κέρδισε τις τέσσερις από τις έξι ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους.
Οδήγησε με υψηλό ρυθμό το Citroen DS3 WRC και πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους θεατές. Ο Σόλμπεργκ είναι αγαπητός στους Έλληνες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συνοδηγός του είναι ο Κρίς Πάτερσον.

Δεύτερος στη γενική κατάταξη αναρριχήθηκε ο Σεμπάστιαν Λεμπ με το εργοστασιακό Citroen DS3 WRC. Ο Γάλλος δεν άρχισε καλά και αυτό γιατί ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές διαδρομές και έπρεπε να «καθαρίζει» το δρόμο.
Στη συνέχεια, όμως, βρήκε το ρυθμό του. Η διαφορά του από τον πρώτο Σόλμπεργκ είναι μεγάλη, αφού φτάνει τα 51,6’’. Ο Λεμπ, 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αύριο θα εκκινεί από τη δεύτερη θέση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τακτικής που ακολούθησε. Αν όλα πάνε καλά, ελπίζει ότι θα κάνει καλύτερους χρόνους.

Την τριάδα κλείνει ο Μίκο Χίρβονεν με το εργοστασιακό Ford Fiesta RS. Τέταρτος, ο Σεμπάστιαν Οζιε, δεύτερος οδηγός της Citroen.
Στις επόμενες τρεις θέσεις βρίσκονται οι Χένινγκ Σόλμπεργκ, αδελφός του Πέτερ, Μάθιου Γουίλσον και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, όλοι με Ford Fiesta RS.

Αύριο θα διεξαχθεί το δεύτερο σκέλος. Περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές σε Κορινθία και Αργολίδα. Η έβδομη, η Νέα Πολιτεία, είναι νυχτερινή.


Πρώτοι Έλληνες οι Ψύλλος – Κοντός


Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, από ελληνικής πλευράς, πρώτοι είναι οι Δημήτρης Ψύλλος-Κωνσταντίνος Κόντος (Mitsubishi Lancer EVO X), οι οποίοι βρίσκονται και στην 20ή θέση της κατάταξης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής ημέρας ο Δημήτρης Ψύλλος τόνισε χαρακτηριστικά:«Η ημέρα ήταν πολύ καλή για εμάς. Φυλάξαμε το αυτοκίνητο και κρατήσαμε ένα σταθερό ρυθμό. Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα και σκοπός μας για αύριο είναι να κρατήσουμε την πρώτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες, ενώ θέλουμε να κερδίσουμε και την κλάση μας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι ως τώρα και αύριο θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».



Τραυματίστηκε θεατής στην τέταρτη ειδική

Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα στην πρώτη μέρα του Ράλλυ Ακρόπολις καθώς ο τραυματισμός ενός θεατή «σημάδεψε» την τέταρτη ειδική του Ράλι Ακρόπολις. 

Ο εν λόγω θεατής καθόταν σε λάθος σημείο στην διαδρομή «Ρεγκίνι» και η διέλευση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου εκσφενδόνισε μια πέτρα, η οποία τον τραυμάτισε στο πόδι.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ειδική για περίπου μισή ώρα, προκειμένου να μπει το ασθενοφόρο και να τον παραλάβει.


Ωστόσο εκτός από το περιστατικό με τον άτυχο θεατή Σε διακοπή της 3ης ειδική διαδρομής προχώρησαν οι διοργανωτές του αγώνα έπειτα από την έξοδο που είχε το αυτοκίνητο με αριθμό 14 (Citroen DS3 WRC) και πλήρωμα τους, Μερκεστέιν Junior – Σεβιλιέρ. 

Ο Σεβιλιέρ τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά (ένοιωθε πόνους στην πλάτη) αλλά για λόγους ασφαλείας τα αυτοκίνητα που ακολούθησαν έκαναν την διαδρομή απλή, προκειμένου να φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο.



Αθανασούλας: «Οι θεατές είναι στη μέση του δρόμου. Θα θρηνήσουμε θύματα»



Αρκετοί ήταν οι θεατές που έδωσαν το παρών στις σημερινές ειδικές διαδρομές του ράλι Ακρόπολις αλλά τα μέρη στα οποία βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν δεν ήταν τα σωστά αγνοώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Πάρα πολλοί θεατές ήταν στη μέση του δρόμου ενώ χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του Λάμπρου Αθανασούλα στο Zougla Radio και στον Βασίλη Σαρημπαλίδη: «Θα θρηνήσουμε θύματα».

Ακούστε τις δηλώσεις του Λ. Αθανασούλα εδώ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=332941&cid=144


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου