Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

5 ομάδες + 7 φυσικά πρόσωπα στο στόχαστρο!

Τη Δευτέρα 11/7 οι δύο ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ Aνδρέας Φάκος και Μανόλης Αντωνακάκης αφού ολοκλήρωσαν την ανάγνωση της δικογραφίας των πολλών χιλιάδων σελίδων και έχονταςα) διαπιστώσει ποια από τα πρόσωπα της δικογραφίας εμπίπτουν στους κανονισμούς της ΕΠΟ και β) ποιοι κανονισμοί παραβιάζονται από τη δραστηριότητά τους θα ασκήσουν πειθαρχικές διώξεις.

Οι πρώτες διώξεις θα αφορούν τα πρόσωπα και τις συνδεόμενες με αυτά ομάδες, για τα οποία ζητήθηκε η σύλληψη και πέρασαν από το γραφείο του ανακριτή. Οι ίδιες πληροφορίες ααναφέρουν ότι θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις στον Aχιλλέα Μπέο και τον Ολυμπιακό Βόλου ως συνδεόμενη ΠΑΕ, στους Γιώργος Τσακογιάννη, Ν. Χάλκο, Μ. Νικολόπουλο καθώς και την Ηλιούπολη ως συνδεόμενη ΠΑΕ, στον Σταύρο Ψωμιάδη και την ΠΑΕ Καβάλα και στους προπονητές Νίκο Παντέλη και τη συνδεόμενη ΠΑΕ Εθνικός και Γιάννη Παπακώστα και τη συνδεόμενη ΠΑΕ Λεβαδειακός.

Τα παραπτώματα που θα αναφέρονται στην άσκηση των πειθαρχικών διώξεων θα είναι η δωροδοκία / δωροληψία και το στοίχημα, ενώ δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και στα άρθρα που αφορούν περιπτώσεις δυσφήμησης του αθλήματος του ποδοσφαίρου, αν και το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει ισχύ σε περίπτωση που περάσει ένας μήνας από την τέλεση του παραπτώματος.

Οι αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται για τα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα άρθρα περί δωροδοκίας / δωροληψίας και στοιχήματος είναι η εφ’ όρου ζωής απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο. Για τις ομάδες, σε περίπτωση που υπάρχει υπαιτιότητα, η αυστηρότερη ποινή είναι ο υποβιβασμός.


Πηγή: soccerplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου