Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αθωώθηκαν Αστέρας και ΟΦΗ


Απαλλακτική ήταν η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΟΦΗ και τον Θρασύβουλο.

Ετσι δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής των δύο πρώτων ΠΑΕ στην Σούπερ Λίγκα, ενώ και ο Θρασύβουλος θα λάβει κανονικά μέρος στη Football League.
Ο Αστέρας Τρίπολης είχε καταθέσει υπόμνημα και είχε σταθεί στις αντιφατικές συνομιλίες για το ποσό της δωροδοκίας (κατά τον Μάκη Ψωμιάδη). «Οι συνομιλίες του Μάκη Ψωμιάδη είναι αόριστες και αντιφατικές, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι ο Ψωμιάδης αρχικά μιλάει για ποσό 500.000 ευρώ, ενώ μετά κάνει λόγο για 300.000» ανέφερε χαρακτηριστικά το υπόμνημα, ενώ υπάρχει η επισήμανση ο αγώνας του Αστέρα με την Καβάλα έγινε στις 6/3/2011, ενώ η συνομιλία του Μάκη Ψωμιάδη με τον Νίκο χρονολογείται στις 11/4/2011! Δηλαδή μετά το ματς.
Οριστική δικαίωση και για τον ΟΦΗ, που είχε αθωωθεί πρωτοδίκως, αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είχε ζητήσει να επενεξεταστεί η υπόθεση. Έτσι κι έγινε, με την ομάδα της Κρήτης να «γλιτώνει» από κάθε κατηγορία για τα «στημένα». Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του Θρασύβουλου.


Να σημειώσουμε ότι η επιτροπή εφέσεων για τρίτη φορά ανατρέπει απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου της Σούπερ Λίγκας. Αρχικά είχε μετατρέψει την ποινή υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας σε αφαίρεση βαθμών και τώρα αποφάσισε την... ολική ανατροπή και διατήρησε τον Αστέρα Τρίπολης στη Σούπερ Λίγκα παρά τον αρχικό του υποβιβασμό.
Και επίσημα ανακοίνωσε η ΕΠΟ την αθώωση των Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και Θρασύβουλου, ενώ αντίθετα έκανε δεκτή την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Α. Φάκου για την διαιτητική τριάδα του αγώνα Θρασύβουλος- Ηλιούπολη. Οι Δημητρόπουλος, Βερρής, Κουτσουμπού παραπέμπονται στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της ΚΕΔ με συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πινάκων (η Κουτσουμπού είναι και διεθνής).
Αναλυτικά η ανακοίνωση για τις αποφάσεις των τριών υποθέσεων:
«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις, αναφορικά με τις υποθέσεις των ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και Γεώργιος Μποροβήλος, ΠΑΕ ΟΦΗ, Νικόλαου Μαχλά και Ηρακλή Νύχταρη, ΠΑΕ Θρασύβουλος, Ιωάννη Ρόδη και τους διαιτητές Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Δημήτριο Βερρή και Παναγιώτα Κουτσουμπού.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Με την υπ΄ αριθμόν 204/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ'  ουσία  την έφεση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και του προέδρου αυτής Γεώργιου Μποροβήλου κατά της υπ΄αριθμόν 216/30-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Εξαφανίζει την προσβαλλομένη πρωτοβάθμια απόφαση. Διακρατεί και δικάζει επί της ουσίας την υπόθεση. Απαλλάσσει τους εκκαλούντες από τις αποδοθείσες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΟΦΗ
Με την υπ΄ αριθμόν 205/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην  ουσία  την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Ανδρέα Φάκου κατά της υπ΄ αριθμόν 214/30-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, της ΠΑΕ ΟΦΗ του προέδρου της Νικόλαου Μαχλά και του Ηρακλή Νύχταρη.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
Με την υπ΄ αριθμόν 206/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην  ουσία  την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκη κατά της υπ΄ αριθμόν 302/29-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής, της ΠΑΕ Θρασύβουλος και του προέδρου αυτής Ιωάννη Ρόδη.
Δέχεται κατ΄ ουσία την έφεση ως προς τους διαιτητές Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Δημήτριο Βερρή και Παναγιώτα Κουτσουμπού. Εξαφανίζει ως προς τους εν λόγω εφεσίβλητους την πρωτοβάθμια απόφαση και παραπέμπει κατά τούτο την υπόθεση στην Αρμόδια Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ».


onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου