Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αθώος ο Λεβαδειακός, υποβιβάζονται Ιωνικός, Αγρ. Αστέρας


Αθώοι ο Λεβαδειακός και η Ρόδος, υποβιβασμός για Αγροτικό Αστέρα και Ιωνικό. Αυτές ήταν οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της Football League για τις υποθέσεις δωροδοκίας και παράνομου στοιχηματιμού.
Παράλληλα απαλλάχθηκαν και οι πρόεδροι των Λεβαδειακού και Ρόδου, κ. Κομπότης και Μαρτίνης, ενώ αντίθετα οι Ριαβόγλου, Χαραλαμπίδης και Κανελλάκης τιμωρήθηκαν με 7 χρόνια απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρό. Με 3 χρόνια τιμωρήθηκα ο ποδοσφαιριστής Αλβεζ και ο Ντίτσος.

Για την κατηγορία της χειραγώγησης η αθωωτική απόφαση για τον Λεβαδειακό λήφθηκε ομόφωνα, ενώ για την δωροδοκία κατά πλειοψηφία με ψήφους 2-1. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για τον Λεβαδειακό προκειμένου να προβιβαστεί στη Σούπερ Λίγκα. Εξάλλου, η ίδια επιτροπή έβγαλε ομόφωνη απόφαση για τον Αγροτικό Αστέρα για τους αγώνες με την Καβάλα το 2009.
Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, ωστόσο, όπως έχει αποφασίσει από καιρό θα αποχωρήσει από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου με την απόφασή του να είναι οριστική και αμετάκλητη.
Αναλυτικά οι αποφάσεις:
Αριθμ. απόφ. 312/11-10-2011
ΠΡΟΣ   1.ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
2.Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ(Πρόεδρο)
3.Χ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ(Μεγ/χο και Ιδιοκτήτη)
4. ΑΠΑΡΕΣΙΔΟ  ΑΛΒΕΣ ΛΟΥΙΣ ΜΙΓΚΕΛ(Ποδ/στής της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ)
5. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΝΤΙΤΣΟΣ(Διαιτητή)
Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι  ΠΑΕ  ΙΩΝΙΚΟΣ, Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, Χ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ, ΑΠΑΡΕΣΙΔΟ  ΑΛΒΕΣ ΛΟΥΙΣ ΜΙΓΚΕΛ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΝΤΙΤΣΟΣ   τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
Α) στην ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ  i) χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής είκοσι τέσσερις διακόσια είκοσι πέντε (225.000) χιλιάδες ευρώ και ii)ποινή υποβιβασμού στην αμέσως  κατώτερη κατηγορία.
Β) στον Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ i) χρηματική ποινή  τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις  χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο  για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του  στους αγωνιστικούς χώρους  για τρία(3) χρόνια.
Γ) στον Χ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ i) χρηματική ποινή  τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις  χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο  για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του  στους αγωνιστικούς χώρους  για τρία(3) χρόνια.
Δ) στον ΑΠΑΡΕΣΙΔΟ  ΑΛΒΕΣ  ΜΙΓΚΕΛ ΛΟΥΙΣ ποινή  είκοσι τέσσερις  χιλιάδες  ευρώ (24.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι   χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο  για τρία  (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του  στους αγωνιστικούς χώρους  για τρία(3) χρόνια.
Ε) στον Γ. ΝΤΙΤΣΟ  ποινή  είκοσι τέσσερις  χιλιάδες  ευρώ (24.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι   χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο  για τρία  (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του  στους αγωνιστικούς χώρους  για τρία(3) χρόνια.
(πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ)
Απόσπασμα
Αριθμ. απόφ.   311/11-10-2011
 ΠΡΟΣ   1.ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
2.Κ. ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ (Πρόεδρο)
Δικάζει παρόντων των εγκαλουμένων.
Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι  ΠΑΕ  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ και Κ. ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ   τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
Α) στην ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ  i) χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ και κατά τα ¾ αυτής είκοσι τέσσερις διακόσια είκοσι πέντε (225.000) χιλιάδες ευρώ και ii)ποινή υποβιβασμού στην αμέσως  κατώτερη κατηγορία.
Β) στον Κ. ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ i) χρηματική ποινή  τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ¾ αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις  χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο  για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του  στους αγωνιστικούς χώρους  για τρία(3) χρόνια.
(πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ)
Απόσπασμα
Αριθμ. απόφ.   310/11-10-2011
ΠΡΟΣ   1.ΠΑΕ  ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
2.Ι. ΚΟΜΠΟΤΗ (Πρόεδρο)
Απαλλάσσει α. την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και τον Ι. ΚΟΜΠΟΤΗ ομόφωνα από την πειθαρχική παράβαση του προκαθορισμού του αγώνα για στοιχηματικούς σκοπούς και β. απαλλάσσει κατά πλειοψηφία, την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και τον Ι. ΚΟΜΠΟΤΗ  από την  πειθαρχική παράβαση της δωροδοκίας(πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).
Απόσπασμα
Αριθμ. απόφ.   313/11-10-2011
 ΠΡΟΣ   1.ΠΑΕ  ΡΟΔΟΣ
2.Α. ΜΑΡΤΙΝΗ (Πρόεδρο-Μεγ/χο)
Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ και τον Α. ΜΑΡΤΙΝΗ από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση, διότι η Επιτροπή θεωρεί ότι η πειθαρχική διαδικασία είναι άνευ αντικειμένου αφού η ως άνω εγκαλούμενη έχει υποβιβαστεί και αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία.


onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου