Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Κόρινθος: Πήρε την νίκη και το τρίποντο στην δική της αυλαία


Κόρινθος - Μανδραϊκός 2 - 0 



Μπροστά σε περίπου 200 με 250 φίλους της η Κόρινθος ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του 7ου ομίλου με το Μανδραϊκό με 2 - 0 με την "Μπάρτσα" να ξεκινάει με το δεξί τις φετινές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα θέλοντας να δείξει από νωρίς πως είναι το φαβορί για την άνοδο.


Μπορεί η είσοδος να ήταν ελεύθερη για όλους ωστόσο λιγοστοί ήταν η φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στις κερκίδες του Σταδίου αφού λίγο ο καιρός λίγο οι καλοκαιρινές άσχημες εξελίξεις για την ομάδα τους κράτησαν μακριά από τα σπίτια τους.



Πριν την έναρξη του αγώνα ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας,Π. Μπεθάνης, ο οποίος έδειξε αποφασισμένος για σκληρή δουλειά για να φτάσει η Κόρινθος εκεί που αξίζει ευχήθηκε για ότι καλύτερο για την "Μπάρτσα". Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Δήμαρχου της Κορίνθου Α. Πνευματικού ο οποίος θα είναι δίπλα στην ομάδα για να βοηθήσει και αυτός με την σειρά του να φτάσει εκεί που αξίζει.


Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα η "Μπάρτσα" ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας κόντρα τον αέρα με αυτό να δυσκολεύει τους ποδοσφαιριστές της στο να κάνουν κάποια καλή ευκαιρία. Τα πρώτα 10 λεπτά ανήκαν εξ ολοκλήρου στην Κόρινθο η οποία κυρίως με αρκετά φάουλ που κέρδισε έξω από την μεγάλη περιοχή έβαζε την μπάλα στην περιοχή του Μανδραϊκού χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα της εστία του Τσουκαλά.


Μετά το 10ο λεπτό η ομάδα της Μάνδρας ισορρόπησε το παιχνίδι ενώ στο 15' έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία να προηγηθεί.


Στο 17' ο Μανδραϊκός έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία με τον Αλήμπα όταν το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.


Και ενώ η Κ΄'ορινθος είχε κόντρα τον αέρα στο 24' λεπτό ακυρώθηκε λανθασμένα προσπάθεια του Δημητριάδη ως οφ σάϊντ στην οποία έβγαινε τετ α τετ με τον Τσουκαλά.


Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε άλλες μεγάλες φάσεις αφού λίγο ο αέρας λίγο οι πολλές γούβες που είχε το γήπεδο δεν ευνόησαν τους ποδοσφαιριστές να αξιοποιήσουν κάποιες ευκαιρίες με το σκορ να μένει στο 0 - 0 και την ομάδα της Μάνδρας να είναι ελαφρός καλύτερη αν και σε αυτό ευθυνόταν και ο αέρας που είχε υπέρ της.


Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ισθμού μπήκε πιο δυνατά και εκμεταλλευόμενη και τον αέρα που είχε υπέρ της έχασε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.


Στο 63' ωστόσο η Κόρινθος κερδίζει φάουλ έξω από την περιοχή το οποίο αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Φίλης. Η μπάλα αφού βρήκε στο δοκάρι καταλήγει στα δίχτυα με την Κόρινθο να κάνει το 1 - 0 και να βάζει γερές βάσεις για την νίκη.


Στο 69' η Κόρινθος χάνει ακόμα μία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν το σουτ του Σιώκου κοντράρει στους αμυντικούς του Μανδραϊκου και καταλήγει στην αγκαλιά του Τσουκαλά. Ένα λεπτό αργότερα ο Δημητριάδης επιχείρησε ένα αδύναμο σουτ το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ομάδας της Μάνδρας.


Στο 74' ο Μανδραϊκός μένει με παίκτη λιγότερο αφού ο Μαρκάκης δέχεται την δεύτερη κίτρινη κάρτα, την πρώτη την είχε δεχτεί μόλις στο 3ο λεπτό, και αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες. Η αριθμητική ισορροπία ωστόσο αποκαταστάθηκε δύο λεπτά αργότερα όταν ο Σιώκος δέχτηκε μέσα σε 3 λεπτά δύο κίτρινες αφήνοντας την Κόρινθο με 10 παίκτες.


Ο Μανδραϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο γκολ της Κορίνθου με μοναδική αξιόλογη προσπάθεια στο 79' όταν ο Παπουτσής επιχείρησε δυνατό σουτ από τα πλάγια με την μπάλα να περνάει άουτ.


Η Κόρινθος δεν τα έβαλε κάτω ψάχνοντας για το δεύτερο γκολ το οποίο θα κλείδωνε την νίκη. Το γκολ ήρθε στο 85' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βανγκελί έπιασε την κεφαλιά πετυχαίνοντας το 2 - 0 για την "Μπάρτσα" το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.


Η Κόρινθος δίκαια πήρε την νίκη κόντρα σε ένα αντίπαλο ο οποίος έχει τους ίδιους στόχους αφού δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα η εστία της με τον Δημαράκη να είναι θεατής σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα.


Επόμενη αναμέτρηση για την Κόρινθο στην Χαλκίδα με την τοπική ομάδα σε ένα επίσης δύσκολο ματς.


Συνθέσεις:


Κόρινθος: Δημαράκης,Ντερτιλής, Φίλης, Παπαευθυμίου, Βανγκελί (90+ Φραγκάκης), Σπυρόπουλος, Σεϊτάϊ (89' Τζουμάκας), Λουμπαρδεας, Σιώκος, Δημητριάδης, Λαμπρογεώργος (66' Μπαλτζής)


Την 18αδα σημπλήρωσαν: Μαλαχάτης, Σουμουλίδης, Μπακιρτζίδης, Παππάς


Μανδραϊκός: Τσουκαλάς, Παπουτσής, Μαρκάκης, Παπαπαναγιώτου, Χελής, Κοκλιώτης, Κωνσταντινίδης (57' Παπαδόπουλος), Αλήμπας (72' Δήμος), Φώσκολος (64' Ραπτόπουλος) Τουρνάς, Γκαβζίδης


Την 18αδα σημπλήρωσαν: Παυλίδης,Γεωργιάδης, Τζουραμάνης, Ζουράβλιοβ


Αργότερα θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες από την αναμέτρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου