Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δ' Εθνική: Οι ποινές της FIFA ακολουθούν και στα ερασιτεχνικά


Οι ποινές της FIFA ακολουθούν και στα ερασιτεχνικάΤην περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Δ’ Εθνικής απέστειλε ερώτημα στη FIFA περί των ποινών ομάδων για παλιά χρέη προς ποδοσφαιριστές, με την απάντηση να φτάνει στην ΕΠΟ την Τετάρτη (14/12).
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία με έγγραφό της ξεκαθάρισε πως κάθε σωματείο έχει την ίδια νομική μορφή, είτε ως ΠΑΕ είτε ως Ερασιτέχνης, οπότε η ποινή που επιβάλλεται ισχύει ακόμη και μετά τον υποβιβασμό ενός συλλόγου σε ερασιτεχνική κατηγορία. Μάλιστα ξεκαθαρίστηκε πως εφόσον μια ομάδα χρωστάει σε παίκτη, θα τιμωρείται με υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία, μέχρι να πληρώσει.
Αυτό σημαίνει πως ο Μακεδονικός που έχει ήδη αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής δεν έχει ελπίδες να επανέλθει άμεσα στην αγωνιστική δράση, σε περίπτωση που δεν εξοφλήσει την οφειλή προς τον ποδοσφαιριστή Τσίπεφ. Η FIFA έχει ενημερώσει την ΕΠΟ για χρέη κι άλλων ομάδων που αγωνίζονται στη Δ’ Εθνική, όπως ο Ιωνικός, ο Εθνικός, η Ρόδος και η Καστοριά, όπου αν δεν πληρώσουν τις οφειλές προς τους παίκτες, τότε θα έχουν την… μοίρα του Μακεδονικού.
Η ΕΠΟ αναμένεται να κοινοποιήσει την απάντηση αυτή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σε όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες, οι οποίες βάσει αυτών των δεδομένων θα πρέπει να βρουν τα χρήματα για να εξοφλήσουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλιώς θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου